Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Două străzi din Alba Iulia vor fi asfaltate, după ani de așteptări. Vor fi necesare exproprieri

Publicat

alba iulia

Primăria Alba Iulia pregătește documentația pentru modernizarea a două străzi din municipiu, în prezent drumuri de pământ cu strat de pietriș și balast.

Cele două străzi vizate sunt Diana și Garoafei, din cartierul Pâclișa. 

Pe tronsoane din aceste străzi vor fi extinse rețelele de utilități și se va moderniza carosabilul. Primăria a lansat procedura de cerere de oferte pentru achiziție servicii de proiectare, în faza de studiu de fezabilitate. Valoarea estimată a contractului este de 75.404 lei fără TVA.

Situația actuală a celor două străzi

”În prezent aceste străzi sunt drumuri de pământ cu strat superficial de agregate din piatră spartă și balast în grosime variabilă, așternut în decursul anilor pentru îmbunătățirea accesului la locuințele nou construite”, se precizează în documentația prezentată de primărie.

Situația juridică a terenului nu este reglementată în întregime. Străzile dispun doar parțial de rețele edilitare – apă potabilă, canalizare, gaz, telefonie, internet, energie electrică, nu este amenajată rețea de scurgere apă pluvială și nu sunt amenajate accese la proprietăți, potrivit sursei citate.

Străzile sunt de categoria IV, în relație cu trama majoră de circulație a municipiului.

Lucrări propuse – strada Diana

Are acces din strada Carpenului/Brândușei. Există rețea de apă, gaz, energie electrică, iluminat stradal, canalizare, telefonie, internet, pe 700 de metri, fiind necesară extinderea acestora pe încă 300 de metri.

Până la ultima proprietate de pe stradă sunt doar rețele de gaz, energie electrică și apă.

Ramura spre dreapta a străzii, cu o lungime de 200 de metri, nu are rețea de apă, gaz, energie, electrică, iluminat și canalizare.

Din cauza pantei și lungimii mari pe strada Diana, rețeaua de apă nu satisface necesarul de presiune. Întreaga rețea trebuie recalculată și trebuie montată o stație de pompare.

Strada va avea profil de 8,5 m, cu trotuare de un metru pe ambele părți, zonă verde de 0,5 m pe partea dreaptă și lățime carosabil 6 m (3 m pe sens).

Se vor amenaja rigole pentru scurgerea apei pluviale, se vor monta indicatoare, marcaje, se vor amenaja accese la proprietăți și trotuare, se vor monta coșuri de gunoi, bănci, se vor planta arbori și arbuști în zona verde.

Pentru lucrările de modernizare, pe strada Dianei se vor face și exproprieri, pe o suprafață totală estimată de 1.215,58 mp, se arată în documentație.

Strada Garoafei

Cu acces din DJ 107 A, strada dispune de rețea de apă, canalizare, menajeră, iluminat stradal, gaz, telefonie, internet, pe o distanță de 370 m.

Artera s-a extins pe 165 m, drum de 4 m lățime, după construirea de noi imobile. Pe acest tronson vor fi extinse rețelele de utilități.

Pe strada Garoafei nu se vor face exproprieri, în vederea modernizării carosabilului.

Pe ambele străzi, rețeaua electrică se va reloca în subteran, iar rețeaua de iluminat public va avea stâlpi și aparate de iluminat integrat prin sistem de telegestiune controlat fără fir.

După modernizare, străzile vor avea două sensuri de circulație.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax