Connect with us
Publicitate

BLAJ

Două străzi din Blaj, modernizate pentru a asigura evitarea inundațiilor după ploile abundente. Cât vor dura lucrările

Publicat

Două străzi aflate în municipiul Blaj vor fi reabilitate și modernizate, pentru a asigura scurgerea apelor pluviale în zona de deversare a canalului colector existent în râul Târnava Mare. În urma ploilor abundente din vara acestui an, din cauza subdimensionării sistemului, apele au intrat în gospodăriile adiacente canalelor de colectare, producând pagube materiale. 

Primăria Blaj a lansat vineri, 13 noiembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru reabilitarea străzilor C.A Rosetti și Petofi Sandor din municipiu.

Valoarea totală estimată este de 573.860,7 lei, fără TVA. 

Potrivit memoriului de proiect, în urma ploilor abundente din vara anului 2020, sistemul de descărcare a apelor pluviale de pe malul stâng a râului Târnava Mare nu a permis descărcarea acestora în timp util, iar apele au intrat în gospodăriile adiacente canalelor de colectare producând pagube materiale.

Descărcarea s-a făcut defectuos pe străzile C.A. Rosetti și Petofi Sandor.

Pe strada C.A. Rosetti datorită stagnării apelor pe carosabil s-a produs degradarea sistemului rutier, îmbrăcămintea fiind îmbătrânită, având durata normată de serviciu depăşită și necesită refacerea completă a sistemului rutier.

Strada C.A. Rosetti

Strada este cuprinsă între străzile I.H. Rădulescu și str. Arinilor ( Dig Târnava Mare) având lungimea de 195 m, din două tronsoane:

  • Tronson 1 – între strada I.H. Rădulescu și strada Păcii cu L = 112,75 m și lățimea medie între fronturile construite de 10 m.
  • Tronson 2 – între strada Păcii și strada Arinilor ( Dig Târnava Mare) cu L=82,25 m și lățimea medie între fronturile construite de 9,50 m.

Cele două tronsoane sunt legate prin strada Păcii, cu lățimea părtii carosabile de 7 m.

Strada este stradă modernizată pe toată lungimea, cu lățimea medie a părții carosabile de 6 m. Strada are trotuar modernizat, dar degradat, pe ambele părți pe tronsonul 1 și pe partea stângă pe tronsonul 2.

Apele pluviale care se descarcă de pe strada Alunului și I.H. Rădulescu partea dreaptă sunt preluate de o rigolă betonată deschisă și dirijate spre descărcătorul existent în Dig Târnava. Secțiunea rigolei se mărește după preluarea apelor pluviale de pe strada Păcii.

Strada Petofi Sandor

Strada este cuprinsă între străzile Alunului și str. Arinilor ( Dig Târnava Mare) având lungimea de 445 m.

Tronsonul care face obiectul acestei documentații are lungimea de 130 m și este cuprins între strada Păcii și strada Arinilor și are lățimea medie între fronturile construite de 9,3 m.

Strada este modernizată pe toată lungimea, cu lățimea medie a părții carosabile de 5 m. Strada are trotuar modernizat, dar degradat, pe partea stângă.

Apele pluviale care se descarcă de pe strada Alunului și I.H. Rădulescu partea dreaptă sunt preluate de o rigolă betonată deschisă și dirijate spre descărcătorul din Dig Târnava. Secțiunea rigolei se mărește după preluarea apelor pluviale de pe strada Păcii.

Durata de realizare a lucrărilor este de 9 luni de la emiterea ordinului de începere a execuției.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax