Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Două străzi pietruite din comuna Șugag, modernizate cu pavele printr-o investiție de 850.000 de lei. Licitația, lansată în SEAP

Publicat

Două străzi în lungime totală de 571 de metri, aflate în localitățile Dobra și Mărtinie din comuna Șugag, vor fi modernizate cu pavele printr-un proiect în valoare de 850.000 de lei. 

Primăria comunei Șugag a lansat joi în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru modernizarea a două străzi din localitățile Dobra și Mărtinie. Valoarea totală estimată este de 850.000 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, străzile rurale asigură accesul riveranilor către proprietățile acestora dinspre drumul național DN 67C, care este drum cu îmbrăcăminte asfaltică. În general drumurile analizate se desfășoară între limitele de proprietate, fiind învecinate cu gardurile riveranilor sau terenurile agricole (grădinile acestora).

În starea actuală, suprafața de rulare este alcătuită dintr-o pietruire existentă realizată din pietriș contaminat cu pământ, balast sau piatră spartă. Nu este asigurată scurgerea apelor pluviale prin nici un mijloc de colectare și evacuare a acestora (în zone izolate există șanțuri amenajate de către riverani). Astfel, apa pluvială fie stagnează pe partea carosabilă, fie se scurge în curțile oamenilor.

În prezent străzile prezintă numeroase denivelări și gropi datorate în cea mai mare parte lipsei unui sistem de colectare și evacuare a apelor pluviale (sanțuri colmatate), apa curgând peste drum în unele cazuri. Pietruirea existentă s-a deteriorat și mai mult datorită lipsei lucrărilor de întreținere. Lipsa șanțurilor și rigolelor de scurgere (a unui sistem de colectare și evacuare a apelor) au dus la degradarea acestora.

Conform temei de proiectare, investiţia propusă presupune modernizarea a două tronsoane de străzi:

  • strada Luncii, localitatea Mărtinie, L = 250 m
  • strada Primăverii, localitatea Dobra, L = 321 m, alcătuită din 3 tronsoane (T1 L = 202 m, T2 L = 86 m, T3 L=33 m)

Suprafața străzilor va fi pavată – trafic auto și pietonal – pe o suprafață de 2.774 mp, suprafața totală de amenajat fiind de 3.457 mp. Străzile se încadrează cu borduri prefabricate 12 x 15 x 50, pentru delimitarea părții carosabile de trotuare, respectiv borduri prefabricate 10 x 15 x 50 la limita dintre trotuare și proprietățile private. Bordurile vor fi așezate pe o fundație de beton C16/20. Se vor ridica, la nivel, toate căminele de pe traseu.

Partea carosabilă va avea o lățime variabilă, între 2,75 și 3,50 metri și va fi încadrată de borduri de 12 x 15. Se vor monta rigole carosabile prefabricate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax