Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DPL Alba îi cere banii înapoi fostului director Mihai Conțan. Nu și-ar fi îndeplinit indicatorii de performanță

Publicat

c

Fostul director al SC Drumuri și Poduri Locale SA, Mihai Conțan (foto), a fost dat în judecată de firma pe care a condus-o mulți ani, după un control al Curții de Conturi în care se precizează că ar fi încasat bani deși nu și-ar fi îndeplinit toți indicatorii de performanță. Conțan respinge însă acuzațiile și chiar consideră că ar fi prescrise.

Mihai Conțan a condus DPL Alba mai mulți ani, dar problemele au apărut între 2011 și 2015. Firma are ca acționar unic Consiliul Județean Alba. Ca urmare a unui control al Curții de Conturi, a rezultat că acesta nu și-ar fi îndeplinit toate criteriile de performanță dar, cu toate acestea ar fi încasat sumele aferente. Prejudiciul ar fi de peste 23.000 de lei, reprezentând remuneraţia acordată acestuia, în calitatea sa de director general, în perioada 2011-2012.

Dosarul se află la Tribunalul Alba, acolo unde Conțan a respins acuzațiile și afirmă, prin întâmpinarea depusă la dosar că ”pretenţia solicitată de reclamantă nu este justificată, creanţa nu este certă, nici în ceea ce priveşte existenţa şi nici în ceea ce priveşte întinderea ei, întrucât nu exista nici o probă directă, utilă şi concludentă care să ateste în mod clar că în realizarea activităţii de serviciu, cu intenţie sau din culpă, ar fi cauzat un prejudiciu angajatorului”.

În plus, acesta susţine că acţiunea este prescrisă, în condiţiile în care termenul de formulare a cererii, în cazul răspunderii patrimoniale a salariaţilor fata de angajator, este de 3 ani de la momentul naşterii dreptului la acţiune.

De cealată parte, firma consiliului județean  ”a cunoscut existenţa si întinderea prejudiciului precum şi persoana care răspunde de acesta – încă de la data de 07.01.2015, sens în care termenul de prescripţie începe să curgă de la acel moment”, scrie la dosar. Din acest moment va încerca în continuare să recupereze banii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    sâmbătă, 24.11.2018 at 21:03

    Asta-i solidar cu Dumitrel, care in calitate de sef al CPJ Alba nu s-a sezizat deloc.
    Oare indicatori de performanta a d-lui Dumitrel care or fi ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax