Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dragoș Feisan, cercetat în continuare în AREST PREVENTIV. Omul de afaceri din Alba Iulia este acuzat de constituire grup infracţional organizat

Publicat

dragos feisanManagerul centrului de fitness Zen Gym din Alba Iulia, afaceristul Dragoş Ionuţ Feisan, este cercetat de procurori DNA, în continuare, în arest preventiv. Ultima preluginre a măsurii arestului a fost dispusă în 11 mai de Curtea de Apel Bucureşti. Dragoş Feisan a fost arestat în 17 decembrie 2014, cea mai gravă acuzaţie fiind cea de constituire grup infracţional organizat.

”În temeiul art.4251 alin.7 pct.2 lit.a rap. la art.203 alin.5 şi la art.204 din Codul de procedură penală, admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii din camera de consiliu de la data de 29 aprilie 2015, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi al Tribunalului Bucureşti – Secţia I Penală în Dosarul nr. 14789/3/2015.
Desfiinţează, în totalitate, încheierea contestată şi, în fond, rejudecând: În temeiul art.242 alin.2 din Codul de procedură penală, respinge, ca nefondată, cererea inculpatului FEISAN DRAGOŞ-IONUŢ de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu. În temeiul art.275 alin.2 din Codul de procedură penală, obligă pe inculpat la plata către stat a sumei de 200 lei, reprezentând cheltuieli judiciare. În temeiul art.275 alin.3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare ocazionate de judecarea contestaţiei rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi 11 mai 2015”, se afirmă în minuta instanţei de la Curtea de Apel Bucureşti.
Această decizie este singura făcută publică pe site-ul instanţelor de judecată de la momentul arestării preventive a omului de afaceri din Alba Iulia. În 29 aprilie 2015, Dragoş Feisan obţinuse o decizie de arest la domiciliu, la Tribunalul Bucureşti. Procurorii DNA au contestat hotărârea şi au obţinut menţinerea în arest a inculpatului, la Curtea de Apel. Foarte probabil, Parchetul va cere din nou prelungirea măsurii arestului preventiv la sfârşitul lunii mai.
Potrivit procurorilor DNA, Dragoş Ionuţ Feisan este acuzat de constituirea de grup infracţional organizat, conflict de interese, dare de mită, trafic de influenţă, complicitate la evaziune fiscală, complicitate la spălare de bani, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, înşelăciune, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Surse neoficiale susţin că banii europeni privind proiectul de construcţie a centrului de fitness Zen Gym Alba Iulia au fost obţinuţi în scopul derulării investiţiei în mediul rural.
Dragoş Feisan a schimbat destinaţia fondurilor şi a realizat investiţia în intravilanul municipiului Alba Iulia.

În dosar mai este cercetat expertul evaluator Florian Farcaş, fost director al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) Alba, dar şi alte persoane având în vedere că este vorba despre un ”grup infracţional organizat”. Farcaş a fost arestat preventiv în 29 noiembrie 2014. Pe site-ul instanţelor nu există detalii cu privire la situaţia juridică actuală a acestuia.
Farcaş este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, complicitate la înşelăciune, conflict de interese.
Potrivit procurorilor DNA, începând cu anul 2009 şi până la momentul reţinerii, deşi avea calitatea de expert evaluator sau director în cadrul unor organisme regionale sau judeţene ale fostei APDRP, actuala Agenţie pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), inculpatul Farcaş Florian a întocmit, pentru mai mulţi potenţiali beneficiari, proiecte pentru accesarea de fonduri europene, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 900 lei şi 2.000 euro. O parte a acestor proiecte îi erau, ulterior, repartizate de către şefii ierarhici spre evaluare.
Într-unul dintre proiectele întocmite de el, inculpatul a acceptat să depună, la dosarul aferent cererii de finanţare pe măsura 112 (tineri fermieri), pentru o anumită persoană, documente cu privire la care a avut suspiciunea că ar putea conţine menţiuni inexacte sau false şi, în acest mod, a sprijinit obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi naţionale nerambursabile de către fermier. Ca urmare a depunerii dosarului şi a selectării acestuia pentru finanţare, fermierului respectiv i-a fost plătită, de către APDRP, prima tranşă de finanţare.
De asemenea, în plus faţă de sumele obţinute de la clienţi pentru conceperea şi întocmirea dosarelor, după selectarea acestora şi încasarea de către aceştia a primei tranşe de finanţare, Farcaş Florian ar fi pretins sume cuprinse între 1.500 şi 6.000 euro, de la trei persoane, respectiv: 5% din banii obţinuţi de fermier, respectiv suma de cca. 7.000 lei (echivalentul a 1.600 euro), 2.000 euro, 6.000 euro. Tot aşa, pentru sprijinul acordat unei persoane, prin consultanţă şi aprobarea cererilor depuse la CRPDRP Alba Iulia unde acesta avea în derulare mai multe proiecte finanţate din bani europeni, inculpatul a primit, pentru o perioadă de 4 ani, folosinţa unui autoturism deţinut în leasing de firma controlată de persoana beneficiară, prin interpuşi.
sursa: adevarul, foto: facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax