Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Drama unei mame din Alba: A cerut protecție împotriva fiului agresiv. Judecătorii au văzut tristețea și durerea femeii, la proces

Publicat

Un dosar judecat recent pe rolul Judecătoriei Alba Iulia a scos la suprafață drama unei femei din Alba, a unei mame.

Femeia în cauză a cerut magistraților ca fiul ei să fie obligat prin lege să nu o mai contacteze sau să se apropie de ea, timp de jumătate de an. 

Este vorba despre un dosar judecat în data de 1 septembrie 2023, la instanța din Alba Iulia. În motivarea dosarului, judecătorii au scris ceea ce au observat și ei în sala de judecată: durerea, stresul, suferința și emoția femeii care s-a prezentat în fața lor.

Motivul pentru care femeia din Alba a ajuns în fața magistraților a fost violența în familie. Mai exact modul violent în care fiul său se comportă cu ea. Cel mai recent eveniment, momentul în care fiul a prins-o de față și a împins-o de cap în podea, a fost și punctul în care s-a decis să apeleze la justiție.

Magistrații au precizat că fiul este cunoscut ca fiind consumator de substanțe interzise, iar în urma celui mai recent incident, a fost dus la spital, iar apoi pe secția de Psihiatrie.

Cu tristețe a povestit cum a fost agresată de fiul consumator de droguri

Femeia a povestit în instanță ce a pățit.

Cu tristețe a povestit că în data de 29 august, fiul ei ”i-a cerut cheile de la autovehiculul ei, aceasta spunându-i că nu mai au mașină, motiv pentru care intimatul a prins-o de față.

După un timp a venit din nou la femeie și i-a cerut bani, aceasta i-a spus că nu are, iar intimatul a prins-o de cap și a împins-o spre podea, provocându-i acesteia o stare de temere”, se arată în documentul citat.

Incidente petrecute și în trecut

Femeia le-a mai spus magistraților că au mai avut loc incidente și în trecut. Mai exact bărbatul a spart un geam, a spart o uşă, a spart un perete de rigips, a aruncat cu vase de porţelan.

Ce au văzut judecătorii în timpul ședinței

În timpul ședinței de judecată, femeia a manifestat semne vizibile de stres emoțional și de suferință, având vocea gâtuită de plâns și o expresie a feței marcată de tristețe.

Femeia a mai arătat, de asemenea, că în prezent se teme de fiul său întrucât se gândește la ce ar putea să îi facă într-unul din episoadele violente pe care le are.

Decizia judecătorilor

Magistrații au admis cererea femeii și au dispus emiterea unui ordin de protecție pe o perioadă de 6 luni. Bărbatul nu are voie să o contacteze pe mama sa, sau să se apropie de ea.

De asemenea, instanţa va obliga intimatul la consiliere psihologică şi psihoterapie pe o perioadă minimă de 6 luni, cu o frecvenţă de minim 12 şedinţe, efectuate în unităţile sanitare specializate cu profil psihiatric şi totodată recomandă acestor unităţi sanitare, luarea unor măsuri de control, efectuarea unui tratament ori a unor forme de îngrijire până la însănătoşirea intimatului.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax