Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Drama unui copil din Alba care timp de șase ani a fost abuzat de către tată. Pentru a-și proteja sora și mama a ținut totul ascuns

Publicat

Drama unui copil din Alba care timp de șase ani a fost abuzat de către tatăl său este descrisă de magistrații Judecătoriei Sebeș, într-o motivare a instanței de judecată. O primă decizie în instanță a fost dată de magistrații din Sebeș, în data de 12 iulie 2024. 

Agresorul se află de mai bine de bine de doi ani, la Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud. Este în executarea unei pedepse de 11 ani pentru tentativă de omor.

Este vorba despre un caz extrem de tulburător care s-a petrecut pe o durată îndelungată de timp. Abuzul a început când copilul avea 6 ani, în anul 2014 și s-a terminat în anul 2021.

Și-a protejat sora și mama

Dacă la vârsta fragedă, la momentul în care au început agresiunile băiatul nu și-a seama ce s-a întâmplat, când a crescut a realizat. Însă acesta a fost amenițat de tatăl său.

Mai exact bărbatul i-a spus copilului că dacă va spune ce se întâmplă întrei ei doi, mama și sora sa vor avea de suferit. Soția, fiica și fiul erau terorizați de bărbat și acesta era foarte violent cu ei. Drept urmare băiatul a ținut ascuns totul pentru a-și protea sora și mama.

Detaliile sunt descrise de magistrați în motivarea instanței. Reporterii alba24.ro au ales să nu facă publice toate detaliile din dosar pentru a proteja persoanele incluse în caz.

Abuzurile au început în 2014

Potrivit motivării instanței abuzurile au început în luna septembrie a anului 2014. Bărbatul avea obiceiul să intre în camera copilului și să îl abuzeze.

Abuzurile se petreceau de cele mai multe ori dimineața la intervale regulate de timp. În timp ce anii au trecut abuzurile au continuat. Bărbatul îi spunea fiului său că așa îl pregătește pentru viața, pentru când va crește.

Faptele comise de bărbat l-au afectat pe copil, care a detaliat cu lux de amănunte în fața instanței ceea ce s-a întâmplat în toți anii.

Au fost și conversații telefonice în care tatăl a recunoscut abuzurile pe care le-a comis asupra copilului.

Totul a ieșit la suprafață după un moment de furie și agresiune extremă a tatălui, în 29 septembrie când și-a strâns soția de gât și le-a spus că o să îi omoare pe toți trei.

Atunci după ce a adormit mama a fugit cu copiii și a dormit pe câmp, în mașină. A fost și momentul la care tânărul a spus ce a pățit.

Pedeapsa

În primă instanță, magistrații din Sebeș l-au condamnat pe bărbat la ani grei de pușcărie. Pentru agresiunea asupra minorului a primit 8 ani de închisoare și câte 3 pedepse de 6 luni pentru amenințare.

Pedepsele au fost recalculate prin calcul judecătoresc, iar magistrații au ajuns la sentința de 14 ani şi 2 luni închisoare în regim de detenție.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate