Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dramele consumatorilor de droguri: Cazul unui bărbat din Alba aflat în sevraj. A spart un magazin pentru a fura prenadez

Publicat

politie noaptea

Dramele consumatorilor de substanțe stupefiante sunt adesea dureroase. Un astfel de caz a fost judecat de magistrații din Aiud. Este vorba despre un dosar de furt calificat, care a primit o decizie în data de 24 noiembrie 2023.

Magistrații au considerat că tratamentul medical este mai important decât o pedeapsă în instanță, și au judecat cazul ca atare. 

Este vorba despre un bărbat din Ocna Mureș, care se afla în sevraj și era și beat. În starea în care se afla, în data de 4 mai 2022, în jurul orei 22.30, a spart ușa unui magazin din oraș și a furat trei sticle de Adepren.

Adepren este un prenadez. Prenadezul este un adeziv care pus în pungă poate fi inhalat de către o persoană. Inhalarea prenadezului duce la o stare de halucinații și afectează serios simțurile umane.

Magazinul în sine era locul de unde bărbatul cumpăra de obicei adezivul.

După ce a spart ușa și a furat cele trei sticle a mers pe malul Mureșului pentru a inhala vaporii, mai exact pentru a ”trage din pungă”. Însă, în drum spre malul rîului a fost prins de polițiști.

Administatorii magazinului nu au avut pretenții de la bărbat. Anchetatorii au cerut o expertiză psihiatrică pentru a vedea dacă bărbatul avea discernmânt sau nu la momentul comiterii faptei.

În urma expertizei medicilor a ieșit la suprafață că bărbatul nu avea discernământ la momentul comiterii faptei. ”la data comiterii faptei discernământul inculpatului era abolit din cauza bolii psihice”, se arată în motivarea instanței.

Mai pe scurt bărbatul suferă de o boală psihică, care combinată cu starea de sevraj și consumul de droguri i-a abolit discernământul.

Magistrații au considerat că bărbatul trebuie ajutat medical și nu condamnat la o pedeapsă.

Drept urmare l-au achitat pentru fapta de furt calificat, dar au luat ”măsura de siguranţă a obligării la tratament medical, până la însănătoșire sau până la obținerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol”, se mai arată în sentința magistraților.

Momentan decizia nu a fost definitivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax