Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Drapelul României, cu portocaliu şi vişiniu pe Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia

Publicat

DSC

Tricolorul arborat pe turnul Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia, cu ocazia ceremoniei de deschidere a Serbărilor dedicate Zilei Naţionale a României a declanşat noi motive de dispute politice. Mai exact, „noul” tricolor este un amalgam de cinci culori, albastru, galben, portocaliu, vişiniu şi roşu, care a intrigat mai mulţi participanţi la manifestări.

Din partea Primăriei Alba Iulia, explicaţia este că „drapelul” afişat – care are deasupra un mesh cu noul logo al oraşului şi mesaj de bun venit în „cealaltă capitală”, „de suflet a românilor” – este doar cu valoare turistică, pentru a evidenţia şi a atrage atenţia de la distanţă si că nu ar avea vreo legătură sau o conotaţie politică ascunsă, iar drapelul naţional a fost arborat oficial pe un catarg la 30 metri de Catedrala Reîntregirii Neamului. Liberalii din Alba au fost cei mai vehemenţi în a aduce critici autorităţilor locale, care au fost acuzate că au folosit în combinaţia pentru drapelul stilizat şi culoarea portocalie, specifică PD-L.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

12 Comentarii

12 Comentarii

  1. toma

    duminică, 21.11.2010 at 21:41

    Nici un rabat de la valorile nationale ale Romaniei. Daca in mintea unora, ziua nationala, e un bilci de turism acest lucru nu trebuie sa se manifeste arborat pe Catedrala Intregirii Neamului si cu atit mai mult in vazul miilor de vizitatori veniti in orasul Marii Uniri in aceste zile.

  2. Nu stiti sa numarati!!!

    duminică, 21.11.2010 at 21:58

    Daca va uitati atent sunt 6 culori. Mai este si indigo langa albastru…

  3. v-au fraierit!!

    duminică, 21.11.2010 at 22:02

    Cred ca aia de la primarie au gasit cea mai desteapta metoda sa-si faca promovarea logo-ului gratuit prin toata presa centrala. V-au prostit pe fata, adica… Apare noul logo prin toate ziarele :)))) Moka :))))

  4. Cuajosilor

    duminică, 21.11.2010 at 22:07

    Baaiii jurnalistilor profesionsti!!! De ce nu semneaza NIMENI articolul? Va e frica??? Va ascundeti in spatele unei adrese de mail… Rusine…. la totte celelalte articole apare autorul…

    • admin

      duminică, 21.11.2010 at 23:27

      89.43.245.xx ai trei comentarii diferite, trei utilizatori semnati, un singur IP. Ce faceti ? Scrieti pe rand de la sediu? Sau te ascunzi dupa mai multe nume?

  5. Bungust

    duminică, 21.11.2010 at 23:55

    @ Curajosilor, iti spun dupa cum te semnezi, tu esti putin retard? Muta-ti orbitele sau apleaca-ti gatul (partea dintre corp si cap) pana la sfarsitul articolului si vezi ca e semnat. Stii sa citesti, nu? Ca de scris nu avem nicio indoiala.

  6. Cosmin

    luni, 22.11.2010 at 00:32

    Adevărul este că în Alba Iulia patriotismul a murit de mult. Sunt din ce în ce mai dezamăgit de ceea ce înţeleg unii că este Alba Iulia. Primăria şi-a bătut joc de drapelul ţării. Cineva spunea mai sus că e reclamă moka… Scuză-mă … nu se face aşa ceva nici măcar în glumă. Sunt sigur (şi o spun din experienţă, pentru că lucrez în domeniul publicităţii) sunt multe alte forme de promovare a unui brand turistic (mă rog, ăsta nu e un brand… e o porcărie care se vrea a fi ceva dar asta e altă poveste).
    Avea dreptate un cititor (am citit un comentariu) suntem oraşul care vrea turişti dar ne mulţumim cu o mănă de oameni la schimbarea gărzii de pe porţile cetăţii…
    Îi doresc primarului să plece acasă. Nu pot accepta un primar care pur şi simplu calcă în picioare însemnele ţării şi îşi bate joc de Alba Iulia oricâd vrea el. Se vede, domn primar, că nu eşti albaiulian… pentru că pe noi NE DOARE ceea ce faci cu acest oraş.

  7. tempera

    luni, 22.11.2010 at 02:14

    Nu cred ca s-a incercat politizarea drapelui national, doar cei care au venit cu fulare galbene de Ziua Nationala la Alba Iulia (gasiti asta in arhiva televiziunilor si in presa) pot insinua asa ceva, dupa chipul si apucaturile lor. Sunt convins ca s-a incercat o abordare vizuala de valurile a steagului, iar asta se realizeaza grafic prin umbre si culori, iar de aproape nuantele de porocaliu, visiniu si indigo sunt prea definite. Incercati sa prviti de pe bulevard si o sa vedeti un rosu, galben si albastru care flutura. Si inafara de asta acolo este un mash-ul care are tot felul de desene stilizate si culori si logo, drapelul national a fost ridicat pe catarg cu fanfara militara si cu tot respectul langa troita in parc.

  8. Radu

    luni, 22.11.2010 at 09:22

    mai taceti mah ca habar nu aveti ce vorbiti,,,
    va asugur eu ca daca nu venea hava prmar,,,in ziua de astazi nu aveam nici trotuare pavate,,,nici strazi luminate,,nici multe altele,,,sunteti niste pustani care habar nu aveti cum arata alba iulia inainte,,sau mai bine zis,,nu ati iesit in alte orase din romania ca sa faceti o diferenta ,,si sa puteti realiza ordinea ,,disciplina si curatenia care o avem noi in alba iulia,,,asa ca nu mai aruncati voi cu vorbe in vant,,,mai iesiti si voi putin prin alte orase de dimensiunea orasului nostru,,si atunci ve-ti face diferenta,,,eu nu zic ca nu se fura,,ca se fura,,,e normal,, ca doar suntem in romania,,,dar in comparatie cu alte orase,,aici s-a facut multe…

  9. robi

    luni, 22.11.2010 at 10:57

    PD-L politizeaza in mod grosolan ziua nationala, asa cum a facut in fiecare an,,,RUSINE !!!

  10. Vasile Bota

    luni, 22.11.2010 at 13:27

    Sa va fie rusine autoritatilor locale! Asa ceva este inadmisibil,in alta tara ati fi fost condamnati penal ,lacheilor!

  11. ovidiu dan

    duminică, 28.11.2010 at 14:53

    Asasini ai neamului romanesc! Sa va fie rusine !Plecati din Capitala Unirii! Locul vostru e dupa gratii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax