Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Drept la replică PNL Alba: Domnul Dîrzu nu înțelege că moșitul din zootehnie nu te duce pe podium în administrație

Publicat

p

PNL Alba a trimis un drept la replică la o serie de declarații ale deputatului Ioan Dîrzu:

PSD Alba cultivă retorica lașității, ceea ce nu mai e o surpriza pentru nimeni, atat timp cat realizările lipsesc cu desăvârșire. Bravada recentă a lui Ioan Dîrzu confirmă acest lucru dar, în același timp, duce ipocrizia și minciuna la un nou nivel.

Incapabil să găsească și să ofere soluții, evitând o confruntare cu Mircea Hava, directă și bărbătească, în ultimii 15 ani, Dîrzu își asumă și semnează o așa- zisă analiză făcută de vreun Vâlcov local, însă care nu are nicio legătură cu realitatea.

Deputatul Ioan Dîrzu continuă seria aberațiilor care l-au consacrat, atât ca deputat, cât și ca șef de filială județeană, menținut în aceste funcții doar prin capacitatea uriașă de adaptare prin „repoziționare”, de câte ori ți-o cere stăpânul.

Că este o persoană care nu are nici un fel de relevanță, nici măcar pe plan local, o știm cu toții. Dîrzu are o gravă problemă de moralitate, pentru că experiența pe care se laudă că a strâns-o, ca manager, în mediul privat, ar trebui să îl ajute să înțeleagă niște mecanisme economice și de administrație extrem de facile. Pentru corecta informare a albaiulienilor dar și ca să demontăm minciunile domnului Ioan Dîrzu, facem următoarele precizări:

– Cu puțină șansă, că de știință nu poate fi vorba, domnul Dîrzu ar fi aflat că gradul de îndatorare al municipiului Alba Iulia este, în prezent de 7%. Limita admisă, conform legii, este de 30% din totalul veniturilor realizate.

Formula credibilă pentru dezvoltare, așa cum probabil a văzut și prin firmele prin care a trecut, nu exclude creditele. Pe care mulți dintre primarii PSD din România le-au luat pentru a nu claca, nu pentru a dezvolta ceva.

Probabil, Dîrzu uita că dacă azi are canalizare e pentru că atunci când el își aranja intrarea în politica de zero realizări, primăria garanta un credit pentru operatorul care a dezvoltat pe SAMTID acest lucru.

– Următoarea afirmație o privim cu silă și cu milă: 4 milioane de euro pierduți în corecții aplicate primăriei. Întreaga carieră de minciuni și aberații a domnului Dîrzu pălește, confruntată cu această erupție de inconștiență la care încă nu știm cum să reacționăm.

Probabil în instanță, deputatul ar putea fi trezit de o sentință pe măsura afirmațiilor la care se comite. În urma sentințelor definitive municipiul Alba Iulia a încasat numai în 2016 peste 20 de milioane de lei, bani câștigați în instanță. E cumplit să omiți faptul că toate acestea au fost prezentate în presă la vremea respectivă.

– Oricât am încerca nu ne putem acomoda cu ideea că disperarea justifică asemenea virtuți ipocrite. Pas și la asta! Să fie puțin peste 19% contribuția statului la bugetul orașului, nu 77% cât afirmă deputatul. Pentru că, de exemplu, banii care revin orașului din cotele defalcate din impozitul pe venit sunt banii firmelor din Alba Iulia și ai albaiulienilor.

Bani din care Dîrzu îsi încasează indemnizația de parlamentar! Putem observa însă, fără a fi savanți, că norma de hrană impusă prin lege primăriilor – de parcă am fi în vremuri de război, voucherele de vacanță, indexarea manoperei în contractele prin P.N.D.L., banii datorați asistenților persoanelor cu handicap etc., sunt expresia disprețului acestei guvernări față de administrațiile locale și banii cetățenilor.

– Inundat de speranțe, prin recenta preluarea a mandatului de europarlamentar de către Mircea Hava, domnul deputat a trecut la auto vindecare prin depășirea rătăcirilor colegilor de la centru, forțând mântuirea după dezamăgirea de la europarlamentare. Domnule deputat, doar în 2017 nivelul prognozat în buget pentru investiții a depășit 35%! Greu de înțeles cum se folosește excedentul bugetar, nu?

– Transportul local, supus și în prezent încercărilor de a fi îngenuncheat, este subiect de studiu de bune practici în toată România. Deciziile D.NA., ale Consiliului Concurenței și ale altor autorități au oferit temeiuri de necontestat față de legalitatea clară a tuturor procedurilor ce definesc interesul orașului în relația cu operatorul de transport. A refuza evidențele, punându-te mereu în fruntea insistențelor de a nega realitatea, te apropie de limita patologică.

Am făcut aceste precizării tocmai pentru că hăitașii PSD-ului vor aduce, în perioada următoare, în ținta electoratului propria lor disperare. Pure fantezii pesediste de birou, ale unor oameni care n-au produs în viața lor nicio valoare adăugată în administrația locală. 

Raul Tudorașcu, consilier local PNL Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 02.07.2019 at 22:05

    D-le Raul Tudorascu (bun scriitor ai avut),din toate cele scrise m-am amuzat de expresia confruntare directa cu Stalin.In ce frate, ca astia doi sunt gulgutieri amandoi sau poate te-ai gadit la o confruntare ca la 1848. Daca patea Stalin ca Puskin ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax