Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Drept la replică Primăria Cugir: A fost creată o imagine deformată în jurul modului de gestionare a deșeurilor din construcții

Publicat

Atacurile virulente şi a acuzele de ilegalitate exprimate public de către USR Cugir privitoare la depozitare deseurilor provenite din construcţii şi demolări (DCD) pe terenul extravilan din Vinerea sunt nefondate şi împotriva interesului locuitorilor din Cugir. Din respect pentru cetăţeni şi pentru o prezentare corectă a situaţiei, Primăria Oraşului Cugir aduce în atenţia opiniei publice informatii menite sa înlăture suspiciunile şi imaginea deformată creată în jurul modului în care sunt gestionate aceste tipuri de deşeuri.

În primul rând, precizăm că alocarea unui teren pentru depozitarea temporară a rezidurilor DCD a fost o necesitate şi un demers al administraţiei locale de a veni în sprijinul şi folosul locuitorilor. În contextul în care actualul operator de salubritate, aflat la sfărşit de contract, este în incapacitatea de a colecta astfel de deşeuri, oraşul ar fi fost împânzit de resturi provenite din construcţii şi demolări, abandonate de cetăţeni la colţul blocului, pe marginea trotuarelor sau lângă platformele de colectare. Dacă reprezentanţii USR Cugir ar fi manifestat un interes sincer pentru problema de faţă, ar fi constatat că decizia administraţiei locale a înlăturat riscul de a transforma într-o „gropă de gunoi” localităţile Cugir şi Vinerea. Aşadar, acuza adresată Primăriei Cugir că „transformă Vinerea într-o groapă de gunoi” este total neconformă cu realitatea şi dovedeşte nu doar necunoaştere, ci şi intenţia clară de a copromite instituţia publică. Constatăm aceeaşi intenţie atunci când se foloseşte sintagma „noaptea ca hoţii” cu referire la lucrările de sistematizare efectuate de serviciul ADP. Precizăm că aceste interventii au avut loc vineri între orele 14.00-20.00 si sambătă între orele 8.30-19.00.

Menţionăm faptul că terenul destinat stocării temporare a deşeurilor inerte a fost alocat prin Hotarârea Consiliului Local Nr. 52/2020 si este situat în extravilanul localităţii. Aici sunt duse toate DCD strânse la Centrul de Colectare gratuita si de pe domeniul public , cu scopul de a fi reutilizate ca material de umplutură pentru lucrări de consolidare, reabilitare a străzilor și a căilor de acces. În urma sesizărilor formulate de către USR Cugir, Garda de Mediu-Comisariatul Judetean Alba a efectuat un control în urma căruia NU au fost aplicate sancţiuni şi NU au fost formulate obiecţiuni.

Este bine de ştiut că problema deșeurilor din construcții și demolări (DCD) este una dintre cele mai mari la nivel european. Cele mai avansate state fac față cu greu gestionării acestora,iar în România situaţi este destul de dificilă. De aceea, iniţiativa administraţiei cugirene de a găsi soluţii aplicabile şi eficiente are nevoie de susţinere din partea comunităţii locale. Facem apel la cetăţeni ca ori de câte ori au nevoie să arunce resturi provenite din construcţii şi demolări, să le ducă la Centrul de Colectare gratuită de pe strada Viitorului nr 2 A. La rândul său, Primăria Cugir îşi va concentra eforturile sa gestioneze mai bine depozitarea deşeurilor DCD.

Primăria Oraşului Cugir, ca instituţie publică aflată în slujba cetăţenilor dezaprobă orice încercare de denigrare a instituţiei şi orice demers cu efecte negative asupra comunităţii locale. Considerăm că oamenii politici trebuie să dea dovadă de responsabilitate, iar temele de campanie nu trebuie să pericliteze încrederea locuitorilor în instituţia publică.

Adrian Teban, primar

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax