Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dreptul la sănătate și servicii medicale. Telverde pus la dispoziția pacienților pentru a afla ce li se cuvine când ajung la spital

Publicat

11892182_969315409777259_4303283770848169147_n Puțini dintre pacienți își cunosc drepturile atunci când ajung la un spital. Prin intermediul campaniei „Drepturile pacienților: Pacienţii informaţi au parte de servicii mai bune”, inițiată de europarlamentarul Cristian Bușoi, pacienții pot afla drepturile pe care le au, atât prin intermediul unui linii telefonice gratuite TelVerde, cât și prin intermediul unui website dedicat.

Campania a fost inițiată de fostul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și europarlamentar în Comisia de Sănătate a Parlamentului European, Cristian Bușoi.

”Am convingerea că, în orice societate sănătoasă, pacientul trebuie să fie în centrul sistemului medical. Campania “Drepturile pacienţilor” pe care am inaugurat-o astăzi este piatra de temelie a unui sistem eficient de informare pe care vreau să îl construiesc în jurul pacienţilor”, a transmis Cristian Bușoi, pe rețeaua de socializare Facebook.

Potrivit acestuia, o echipă întreagă de specialişti stă la dispoziția celor interesați, de luni până vineri între orele 8.00 – 20.30, oferind informaţii despre drepturile pe care le au pacienții, atât pe website-ul dedicat, cât şi la Tel Verde 0800.080444.

Pacienții pot semnala, de asemenea, încălcări ale drepturilor, cazuri de malpraxis sau condiționarea serviciilor medicale și solicita un punct de vedere specializat din partea unei echipe de doctori și manageri în domeniul medical.

sursa: facebook.com, drepturilepacientilor,info

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax