Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Drifturi, demaraje în trombă şi flash-uri în trafic: Exemple de comportament agresiv în trafic, sancționate cu amenzi usturătoare

Publicat

Mai multe exemple de comportament agresiv în trafic au fost prezentate de Poliția Română. Noul Cod Rutier prevede amenzi mai mari pentru șoferii care au astfel de atitudine pe drumurile publice din România.

Comportament agresiv pe autostradă

Folosirea semnalelor luminoase și sonore în mod repetat pe autostradă pentru a obliga un alt șofer să elibereze banda de circulație reprezintă comportament agresiv.

„O singură deplasare pe #autostradă și nu numai, te poate lămuri numaidecât. Este momentul acela, când din spate îți vine un alt conducător auto folosind repetat semnalele luminoase și sonore, doar pentru a te obliga să eliberezi banda de circulație. Ei bine, da! Acesta este un comportament agresiv în trafic și se sancționează.

Un alt exemplu, la fel de periculos, circulația cu vehiculul la o distanță foarte redusă față de un alt vehicul, înaintea sau în spatele acestuia, cât și în lateral, ori reducerea bruscă a vitezei de deplasare fără motiv întemeiat, de natură a intimida conducătorul acestuia, care, deasemenea se sancționează!”, precizează Poliția Română.

Plecare de pe loc cu patinare excesivă

Plecarea de pe loc, în trombă, cu patinarea excesivă a roților și mult fum este un alt exemplu dat de polițiști. ”Nu v-ați săturat de personaje care confundă strada cu un circuit pentru drift-uri (derapaj controlat pentru a întoarce sau a roti mașina)?

Întoarcerea vehiculului prin folosirea frânei de ajutor nu este ceva ce ar trebui să aibă loc pe drumurile publice sau plecarea de pe loc cu patinarea excesivă, în gol, a roților motoare.

„Întoarcerea vehiculului prin folosirea frânei de ajutor nu este ceva ce ar trebui să aibă loc pe drumurile publice sau plecarea de pe loc cu patinarea excesivă, în gol, a roților motoare.

Presupunem că toți sunteți impresionați la maximum de cei care conduc și accelerează repetat motorul.

Și să nu uităm de adevăratul spectacol oferit de cei pe două roți, care, din când în când, decid să rămână doar cu una pe sol.

Ce putem să vă spunem…un adevărat show! NOT!

Tot ce am scris mai sus se va sancționa!

Începând cu data de 27 februarie 2022, se vor aplica amenzi de la 580 de lei, până la 725 de lei și pauza regulamentară de 30 de zile.

Iar dacă, în urma spectacolului oferit s-a produs un accident, amenda se încadrează între 870 de lei și 1.160 de lei, iar perioada de pauză de la condus ajunge la 60 de zile”, se arată într-o altă postare a poliției.

Schimbarea benzii de circulație

Schimbarea benzii de circulație în mod repetat este, de asemenea, considerată comportament agresiv.

„Pe cei care se găsesc în categoria care se deplasează succesiv de pe o bandă de circulație pe alta sau de pe un rând pe altul, alternând din stânga în dreapta, în scopul depășirii unui șir de vehicule care circulă în același sens, îi anunțăm că s-a găsit un „remediu”.

Disponibil din 27 februarie 2022, acesta promite o amendă de 580 de lei, până la 725 de lei, la care se adaugă și o pauză de 30 de zile de la condus, pentru contemplare asupra comportamentului agresiv precum cel de mai sus.

Fiind doar una dintre acțiunile care definesc comportamentul agresiv în trafic, am decis să împărțim noile reglementări în mai multe postări, fiind mai lejer de „digerat””, a mai transmis poliția.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax