Actualitate
DELICII culinare de PAŞTE 2022: Drobul de miel. O rețetă tradițională pentru masa de sărbători
Radu Anton Roman avea o rețetă delicioasă pentru drobul de miel. Toate ingredientele trebuiau să fie proaspete, iar prepararea era o adevarată plăcere.
Ingrediente:
- 1 kg maruntaie de miel – ficat, inima, plamani, rinichi, splina
- 2 cepe
- 3 legături de ceapă verde
- 150 g unt
- 3 legături de usturoi verde
- 6 ouă mari (sau numai 2, dacă nu puneți smântână)
- 1 pahar de smântână
- verdeață (mărar, pătrunjel)
- sare,
- piper
- 1 prapur de miel
Mod de preparare:
Se spală prapurul, se lăsă în apa rece. Se spală măruntaiele de mai multe ori, se opăresc scurt într-o apa clocotită. Se fierb în apă, cu un praf de sare, 30 minute de la primul clocot, iar după ce s-au răcit se toacă mărunt fel ca și ceapa, și uscată și verde, usturoiul, verdeața.
Ceapa uscată se pune în unt la prăjit.
Când s-a muiat și s-a străvezit puțin, se adaugă tocatură și se lasă pe foc încă 5 minute; apoi se ia prăjeala de pe foc, se scurge bine de grăsime și se răcește. Ouăle se bat cu sare și piper.
Se amestecă toate, tocătura, ceapa rămasă, ouăle și smântâna. Prapurul se scurge de apă, se întinde și se umple cu amestecul de mai sus.
Se unge cât mai bine cu unt o tavă adâncă de cozonac, se potrivește drobul în forma asta și se pune la cuptor, la foc foarte mic, până se rumenește bine (maroniu deschis).
O altă variantă ar fi turtirea drobului printr-o clisa făcută din 2 ouă și 2 linguri de făină și se pune la prăjit în grăsime încinsă, până se rumenește; se mai pune și în cuptor 15-20 minute, la foc foarte mic, scrie mediafax.ro.
Sau puteţi unge tava de cozonac cu unt, se presară din gros cu pesmet; la fel și drobul; se pune în tava și se da la cuptor.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News