Connect with us
Publicitate

AIUD

Droguri pentru deținuți în Penitenciarul Aiud. Metoda prin care o femeie a reușit să introducă stupefiante în închisoare

Publicat

Penitenciarul Aiud

Traficul și consumul de droguri nu cunosc limite nici în spatele gratiilor. O femeie din Hunedoara, care făcea parte dintr-o amplă rețea de traficanți de droguri și etnobotanice, a reușit să introducă în Penitenciarul de Maximă Securitate Aiud, la începutul anului 2018, de două ori, substanțe interzise ascunse în gură sau în părțile intime.

Metoda prin care femeia a reușit să introducă drogurile în penitenciarul din Aiud a fost descoperită de anchetatori, prin filaje și interceptări ale conversațiilor.

Deși cei care făceau parte din grupul de traficanți erau foarte precauți, nu vorbeau despre afaceri la telefon, nu se întâlneau în public și preferau să folosească aplicații mobile pentru comunicare, anchetatorii au reușit să intre pe firul poveștii.

Aceștia au fost ascultați și urmăriți de către polițiști, chiar și mai mulți consumatori de droguri au depus mărturie în timpul anchetei. De asemenea, o parte dintre membrii din grupare au vândut, în repetate rânduri, droguri sau etnobotanice către investigatori sub acoperire.

Unul dintre inculpații în dosar a descoperit la un moment dat un dispozitiv de urmărire amplasat de către anchetatori pe mașina sa.

În timpul anchetei a fost descoperit traficul de droguri și metoda prin care aceștia introduceau substanțele interzise în Penitenciarul Aiud.

Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurori, pe baza supravegherii operative realizate de către organele abilitate s-a descoperit că femeia l-a vizitat de două ori pe soțul său la Penitenciarul Aiud, pentru a-i plasa mai multe pliculețe cu substanțe interzise.

La o vizită, i-a plasat acestuia substanțe interzise care se aflau ascunse în gura acesteia.

”În data de 27 martie 2018, după ce C. A l-a vizitat pe inculpatul C.M., în Penitenciarul Aiud, îl întreabă dacă “nu s-au rupt alea”, iar C. M. zice că „îs leoarcă…au intrat la ele apă, ”referindu-se la salivă”.

De asemenea, ”în data de 6 aprilie 2018, inculpata C.A. a efectuat o vizită intimă la C.M., în Penitenciarul Aiud, ocazie cu care îi introduce din nou o cantitate de substanțe etnobotanice, disimulate în vagin”, pe care i le predă soțului său, pentru ca acesta să le vândă în penitenciar.

În interiorul închisorii din Aiud, C.M. vindea substanțele interzise în schimbul a două pachete de țigări obișnuite. De asemenea, un deținut care a cumpărat droguri de la acesta a apelat la o rudă din afara penitenciarului pentru a plăti  pentru ceea ce a cumpărat în penitenciar.

Procurorii au notat în rechizitoriu că deținutul de la Aiud a cumpărat de la C.M. de patru ori substanțe interzise, pentru consum propriu.

”După consumul etnobotanicelor cumpărate de la inculpat, martorul declară că se simțea foarte rău, avea stări de vomă, iar ultima dată când a cumpărat și-a pierdut cunoștința și a fost dus la infirmeria penitenciarului, câteva zile având pierderi de memorie”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

După ce gruparea a fost destructurată, persoanele implicate au fost trimise în judecată și o prima condamnare a venit în 2 octombrie, la Tribunalul Hunedoara. Cei implicați în dosar au primit între unu și trei ani de închisoare, dar unii dintre ei au la activ și condamnări mai vechi. Tânăra care a reușit să introducă în Penitenciarul Aiud substanțe interzise a fost condamnată la 9 luni de închisoare cu suspendare.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax