Contacteaza-ne si pe
Publicitate

AIUD

Droguri pentru deținuți în Penitenciarul Aiud. Metoda prin care o femeie a reușit să introducă stupefiante în închisoare

Publicat


Penitenciarul Aiud

Traficul și consumul de droguri nu cunosc limite nici în spatele gratiilor. O femeie din Hunedoara, care făcea parte dintr-o amplă rețea de traficanți de droguri și etnobotanice, a reușit să introducă în Penitenciarul de Maximă Securitate Aiud, la începutul anului 2018, de două ori, substanțe interzise ascunse în gură sau în părțile intime.

Metoda prin care femeia a reușit să introducă drogurile în penitenciarul din Aiud a fost descoperită de anchetatori, prin filaje și interceptări ale conversațiilor.

Deși cei care făceau parte din grupul de traficanți erau foarte precauți, nu vorbeau despre afaceri la telefon, nu se întâlneau în public și preferau să folosească aplicații mobile pentru comunicare, anchetatorii au reușit să intre pe firul poveștii.

Aceștia au fost ascultați și urmăriți de către polițiști, chiar și mai mulți consumatori de droguri au depus mărturie în timpul anchetei. De asemenea, o parte dintre membrii din grupare au vândut, în repetate rânduri, droguri sau etnobotanice către investigatori sub acoperire.

Unul dintre inculpații în dosar a descoperit la un moment dat un dispozitiv de urmărire amplasat de către anchetatori pe mașina sa.

În timpul anchetei a fost descoperit traficul de droguri și metoda prin care aceștia introduceau substanțele interzise în Penitenciarul Aiud.

Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurori, pe baza supravegherii operative realizate de către organele abilitate s-a descoperit că femeia l-a vizitat de două ori pe soțul său la Penitenciarul Aiud, pentru a-i plasa mai multe pliculețe cu substanțe interzise.

La o vizită, i-a plasat acestuia substanțe interzise care se aflau ascunse în gura acesteia.

”În data de 27 martie 2018, după ce C. A l-a vizitat pe inculpatul C.M., în Penitenciarul Aiud, îl întreabă dacă “nu s-au rupt alea”, iar C. M. zice că „îs leoarcă…au intrat la ele apă, ”referindu-se la salivă”.

De asemenea, ”în data de 6 aprilie 2018, inculpata C.A. a efectuat o vizită intimă la C.M., în Penitenciarul Aiud, ocazie cu care îi introduce din nou o cantitate de substanțe etnobotanice, disimulate în vagin”, pe care i le predă soțului său, pentru ca acesta să le vândă în penitenciar.

În interiorul închisorii din Aiud, C.M. vindea substanțele interzise în schimbul a două pachete de țigări obișnuite. De asemenea, un deținut care a cumpărat droguri de la acesta a apelat la o rudă din afara penitenciarului pentru a plăti  pentru ceea ce a cumpărat în penitenciar.

Procurorii au notat în rechizitoriu că deținutul de la Aiud a cumpărat de la C.M. de patru ori substanțe interzise, pentru consum propriu.

”După consumul etnobotanicelor cumpărate de la inculpat, martorul declară că se simțea foarte rău, avea stări de vomă, iar ultima dată când a cumpărat și-a pierdut cunoștința și a fost dus la infirmeria penitenciarului, câteva zile având pierderi de memorie”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

După ce gruparea a fost destructurată, persoanele implicate au fost trimise în judecată și o prima condamnare a venit în 2 octombrie, la Tribunalul Hunedoara. Cei implicați în dosar au primit între unu și trei ani de închisoare, dar unii dintre ei au la activ și condamnări mai vechi. Tânăra care a reușit să introducă în Penitenciarul Aiud substanțe interzise a fost condamnată la 9 luni de închisoare cu suspendare.

 

 


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRATIE

Iluminat public modernizat în cinci zone ale orașului Alba Iulia. Alte două treceri de pietoni vor avea senzori de prezență

Publicat

Primăria Alba Iulia pregătește documentația pentru semnarea contractului de finanțare a unei investiții în valoare de peste 8 milioane de lei prin care să fie modernizat și extins sistemul de iluminat public în cinci zone ale orașului. Acest proiect include și 2 treceri de pietoni ce vor fi iluminate cu sistem cu senzori. Pe lângă […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Angajări la stat. POSTURI la primării, școli, spitale și alte instituții publice din județul Alba. Condiții pentru candidați

Publicat

birou-gol-zile-libere-e1519215884228

În această perioadă sunt organizate mai multe concursuri, pentru ocuparea unor posturi vacante, în instituţii publice din judeţul Alba. Candidaţii interesaţi de aceste locuri de muncă trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind studii sau vechime în muncă sau alte cerinţe. POSTURI VACANTE Spitalul Municipal Sebeș – director medical Condiții: absolvenți de învățământ universitar de lungă […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

MARȚI: Ședință a Consiliului Local Alba Iulia. Alegerea viceprimarului, buget pe 2020, modernizări și alte investiții

Publicat

primaria alba iulia

Consilierii locali din Alba Iulia se reunesc marți, 18 februarie, de la ora 13.00, în ședință extraordinară. Vor avea de aprobat 18 proiecte, printre care confirmarea oficială a demisiei viceprimarului Gabriel Pleșa, alegerea altui viceprimar, validarea mandatelor pentru doi consilieri locali – Rareș Buglea și Maria Onețiu, în locul celor care au demisionat și au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Prognoza meteo lunară. Temperaturi maxime și precipitații, la final de februarie și în primele săptămâni de primăvară

Publicat

ghiocei

Vremea va fi mai caldă decât de obicei în următoarele patru săptămâni. Vor mai fi și câteva zile cu ploi și ninsori, însă precipitațiile vor fi puține, comparativ cu alți ani. Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza de vreme valabilă până în 16 martie. În a doua jumătate a lunii februarie, în județul Alba, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate