Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Drone, camere video și alte echipamente pentru comisarii de mediu. Dotări pentru verificarea transporturilor de deșeuri

Publicat

Comisarii Gărzii de Mediu vor primi mai multe echipamente noi. Printre acestea, drone, camera video, sisteme de scanare a camioanelor.

Ministrul Mediului, Barna Tanczos, spune că echipamentele vor fi folosite pentru reducerea cantităților de deșeuri transportate ilegal.

”Am semnat, astăzi, contractul de finanțare din PNRR, cu o valoare de 13 milioane de euro, pentru dotarea cu echipamente de monitorizare și control a celor 43 de Comisariate județene ale Gărzii de Mediu.

Aceste echipamente vor fi folosite pentru creșterea gradului de trasabilitate a deșeurilor, o vizibilitate sporită în traseul real al transporturilor de deșeuri și, implicit, reducerea cantităților de deșeuri transportate ilegal.

Se vor achiziționa, printre altele, 8 sisteme de scanare a camioanelor, 271 de camere video de bord, 16 drone și 709 camere video purtate pe corp.

Una din țintele propuse prin proiect este ca, până la finele lui 2025 să fie efectuate primele 400 de misiuni de monitorizare și control cu echipamentele achiziționare”, a anunțat ministrul, pe Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 27.09.2022 at 11:54

    Foarte frumos ! Dar când se pune problema de flagrant, hop. apar telefoanele şi totul se muşamalizează. In stil mafiot.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax