Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Drone de ultimă generație pentru supravegherea calității aerului și a incendierilor ilegale în țară. Planuri la Garda de Mediu

Publicat

Garda de Mediu intenţionează să folosească drone dotate cu senzori de ultimă generaţie pentru supravegherea calității aerului în țară.

Va cumpăra aproape 50 de astfel de drone, care vor urmări nivelul de poluare, dar și incendierile ilegale.

De asemenea, vor fi realizate hărţi cu zone de risc.

”Avem nevoie de drone. Vom cumpăra drone cu senzori pentru calitatea aerului, senzori pentru gaze, senzori termali, ca să ne dăm seama unde sunt arderile respective şi senzori multispectrali”, a spus șeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, la Digi24

Senzorii multispectrali vor fi folosiţi pentru stabilirea nivelului de degradare al vegetaţiei, a precizat șeful Gărzii de Mediu.

„Mă interesează monitorizarea la nivel naţional. Şi atunci vom şti exact fiecare groapă ce emană, ce gaze, la ce temperatură, pe ce direcţie se duc sau, dacă avem o vegetaţie de exemplu, pe camerele multispectrale, în Delta Dunării, în rezervaţie, care s-a uscat forate tare şi e aproape de a avea incendii”, a spus şeful Gărzii de Mediu.

După achiziţia celor aproape 50 de drone, Garda de Mediu îşi propune, în funcţie de datele primite de la drone, să emită hărţi cu zone de risc pentru industriile care poluează foarte mult şi să  poată emite din timp alarme de poluare.

sursă foto: pixabay.com, rol ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    duminică, 28.03.2021 at 12:58

    Probabil pentru aceste drone trebuie angajat personal calificat, nu ? Cate drone atatia manipulanti !!! Pai nu ne jucam, ca nu cumva sa facem prostii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax