Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Drone militare de tip MQ-9 Reaper, transferate la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii

Publicat

Armata SUA a relocat în România, la Câmpia Turzii, dronele MQ-9 Reaper de la baza aeriană poloneză Miroslawiec, informează comandamentul forțelor aeriene americane din Europa și Africa.

Transferul dronelor, personalului și echipamentelor de suport ale Grupului de Operațiuni Expediționare 52, Detașamentul 2, este unul temporar, pentru perioada în care se efectuează lucrări la pista din Miroslawiec (Polonia), potrivit sursei citate.

Detașamentul este o unitate separată geografic, alocată aripii 52 de luptători de la Spangdahlem AB, Germania, a cărei misiune este de a desfășura activități de informații, supraveghere și explorare pentru a îndeplini obiectivele comandantului combatant.

Dronele MQ-9 operează în Polonia din mai 2018, relocarea temporară fiind realizată cu cooperarea deplină a aliatului NATO România, mai transmite comandamentul forțelor aeriene din Europa.

„Această relocare temporară se desfășoară cu cooperarea deplină a aliatului NATO, România.

SUA colaborează îndeaproape cu România și alți aliați și parteneri NATO pentru întărirea capacităţilor de apărare şi pentru a spori securitatea regională”, transmite comandamentul forțelor aeriene americane din Europa și Africa.

sursa: usafe.af.mil

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate