Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Centură ocolitoare în partea de vest a municipiului Sebeș. Va lega DN 7 de DN 67 C – Transalpina, după localitatea Petrești

Publicat

Primăria Sebeș vrea să construiască un drum de ocolire în partea de vest a municipiului. Șoseaua cu două benzi de circulație va avea o lungime de aproximativ 5,5 kilometri și va lega DN 7 de DN 67C – Transalpina.

Drumul va reprezenta o alternativă de transport pentru cetățenii municipiului, turiști și pentru agenții economici – traficul greu. Se urmărește astfel reducerea efectelor negative ale traficului comercial asupra comunității și mediului urban.

Primăria Sebeș a publicat miercuri, 26 ianuarie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru elaborarea documentaţiilor tehnico – economice de proiectare necesare pentru realizarea obiectivului de investiţii „Drum de ocolire în partea de vest a municipiului Sebeș”.

Este vorba despre studiu de fezabilitate, studii de teren (geotehnic și topografic), alte studii necesare în vederea proiectării şi realizării obiectivului de investiţii, documentaţii tehnice necesare pentru obţinerea avizelor şi acordurilor, precum şi obţinerea avizelor şi acordurilor, în vederea promovării investiţiei, conform prevederilor legale.

Valoarea totală este estimată la 840.336 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, drumul vizează ocolirea zonei locuite din municipiul Sebeș și localitatea componentă Petrești, cu evitarea tranzitării acestora de către traficul greu.

De asemenea, realizarea acestei investiții reprezintă o alternativă de transport pentru cetățenii municipiului, pentru cei aflați în tranzit precum și pentru agenții economici din zonă.

Se dorește astfel asigurarea unor condiții optime pentru desfășurarea unui trafic rutier în condiții de siguranță și confort, practicabil și în condiții atmosferice deosebite (precipitații, îngheț), prin execuția unei părți carosabile adecvate.

De asemenea, prin realizarea proiectului se dorește:

  • realizarea colectării și scurgerii/evacuării corespunzătoare a apelor pluviale, prin rigole
  • realizarea iluminatului public pe tot traseul drumului
  • realizarea acceselor la proprietăți, acolo unde este cazul
  • asigurarea siguranței circulației prin montarea de parapeți de siguranță , prin marcaje care se vor aplica pe suprafața părții carosabile, pe borduri, care va fi coordonat și armonizat cu semnalizarea verticală (indicatoare de circulație de avertizare, de obligativitate, de informare și orientare, adiționale la indicatoare, etc.)

Traseul drumului de ocolire va avea o lungime de aproximativ 5,5 kilometri, cu două benzi de circulație. Acesta se suprapune în mare măsură cu traseele drumurilor de exploatare agricolă existente în zonă. În prezent nu există șanțuri sau rigole pentru colectarea și scurgerea apelor provenite din precipitații, nu există locuri de întâlnire, de încrucișare, respectiv de depășire pentru autovehicule.

Drumul de ocolire în partea de vest a municipiului Sebeș va lega prin partea de vest a municipiului arterele DN 7 cu DN 67C – Transalpina și va prelua traficul de tranzit pe direcția Șugag – Deva și traficul de material lemnos neprelucrat de pe valea Sebeșului spre unitățile industriale din zona de nord a municipiului. 

Șoseaua va asigura astfel circulația rutiere a autovehiculelor ce se deplasează pe direcțiile Deva – Șugag – Novaci (jud. Gorj) și Sibiu – Șugag – Novaci (jud. Gorj).

Drumul ocolitor va facilita accesul către Transalpina, drumul aflat la cea mai mare altitudine din România, cale de legătură între provinciile istorice Transilvania și Oltenia.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax