Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Drum distrus de traficul greu și refăcut de primăria Vințu de Jos. Cheltuială imputată de Curtea de Conturi

Publicat


Refacerea unui drum realizat inițial din fonduri europene și distrus de mașinile de trafic greu, reprezintă o cheltuială pe care Curtea de Conturi Alba o impută Primăriei din Vințu de Jos. Este vorba despre o sumă de 131.000 de lei, bani plătiți de primărie pentru că nu au avut grijă de drum, în ciuda avertismentelor constructorului și a amenințărilor cu pierderea garanției.

”Comuna Vințu de Jos a efectuat din bugetul local cheltuieli bugetare în sumă de 131 mii lei, pentru refacerea infrastructurii degradate pe un tronson de 400 m pe strada Valea Goblii – drum executat în totalitate din fonduri europene finalizat și recepționat în luna mai 2012, aflat în prezent în perioada de garanție de 5 ani (din luna mai 2012 și până în luna mai 2017)” se arată în raportul amintit.

Constructorul obiectivului de investiții finanțat în totalitate din fonduri europene, SC Albanic Service SRL Alba Iulia, a avertizat administrația locală privind degradările pe strada Valea Goblii, cauzate de autovehiculele de mare tonaj care traversau zona.

Primăria a ignorat însă avertizările constructorului și, ulterior, a alocat suplimentar din bugetul local fonduri pentru repararea și refacerea străzii, pe o distanță de 400 ml. Drumul a fost distrus de autovehicule de mare tonaj care au circulat pe această porțiune de drum, ca o ironie administrativă, pentru realizarea unui alt proiect cu finanțare din fonduri europene (proiect Axa 4 Leader Măsura 4.1.3).

Reprezentanții primăriei au motivat în fața inspectorilor Curții de Conturi Alba că erau obligați să asigure mentenanța acestui drum pe o perioadă de 5 ani, dar aceștia au constatat că, în realitate, era vorba despre lucrări de refacere a drumului.

”Inițial era realizat un strat de balast stabilizat de 15 cm și un covor asfaltic din BA16 de 5cm grosime, iar prin lucrările, așa zis de reparații curente, s-a executat un drum care are fundație din balast de 28 cm, fundație din piatră spartă de 12cm, un strat de covor asfaltic BAD25 de 6 cm precum și un covor asfaltic BA16 de 4cm, în condițiile în care acest drum se află în perioada de garanție” se precizează în raport.

Constructorul SC Albanic Service SRL, a amenințat primăria cu pierderea garanției pe drum, instituția a ignorat aceste avertismente.

”Prin urmare, prin ignorarea avertismentelor constructorului de lucrări și prin alocarea total nejustificată de fonduri publice pentru refacerea drumului degradat datorită neasigurării unui trafic de circulație corespunzător pe un drum aflat în perioada de garanție, bugetul local a fost prejudiciat cu suma de 131 mii lei, răspunderea revenind ordonatorului principal de credite care avea obligația de a asigura buna gestionare și administrare a obiectivului finanțat din fonduri europene, respectiv de a asigura circulația autovehiculelor pe tronsonul de 400 ml de pe strada Valea Goblii în mod corespunzător, în continuarea căruia urma să fie realizat un alt drum finanțat pe proiectul Axa 4 Leader Măsura 4.1.3. cu finanțare tot din fonduri externe” se mai precizează în documentul citat.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Sebeș și-a agresat fosta iubită la ieșirea din judecătorie. Care a fost motivul și ce au făcut polițiștii

Publicat

Un bărbat din Sebeș a fost reținut de polițiști după ce și-a agresat fosta concubină, pe stradă, imediat după ce au ieșit din sala de judecată. Este cercetat pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și violență în familie, iar polițiștii au emis și un ordin provizoriu de protecție. Potrivit IPJ Alba, la data de 21 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Măsuri de ordine publică, asigurate de jandarmii din Alba la meciul de volei dintre C.S. Volei Alba Blaj și C.S. Medgidia

Publicat

Jandarmii din județul Alba vor fi prezenți pentru a asigura măsurile de ordine și siguranță publică la meciul de volei dintre C.S. Volei Alba Blaj și C.S. Medgidia, în data de 25 ianuarie. Cu ocazia desfăşurării manifestărilor dedicate aniversării a 161 ani de la Unirea Principatelor Române, în data de 24 ianuarie a.c., efective din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Tânăr urmărit internațional pentru furturi în Austria, prins de polițiști la Alba Iulia. Are mandat european de arestare

Publicat

politie

Un tânăr de 25 de ani, din Baia de Arieș, pe numele căruia autorităţile austriece au emis un mandat european de arestare pentru infracțiuni contra proprietății, a fost depistat de poliţiştii din Alba, cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internațională al Poliţiei Române. Potrivit IPJ Alba, miercuri, poliţiştii Serviciului de Investigaţii […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

”Caravana cu păpuși”: Teatrul ”Prichindel” Alba Iulia prezintă spectacolul ”Sânziana și Pepelea”. PROGRAM

Publicat

La finalul lunii ianuarie, Teatrul de Păpuși ”Prichindel” Alba Iulia va prezenta spectacolul „Sânziana și Pepelea”, în cadrul programului Caravana cu Păpuși. Sunt programate două reprezentații, la Blaj și Sebeș. Spectacolul plin de veselie și îndrăgit de copii „Sânziana și Pepelea”, adaptare după piesa cu același titlu de Vasile Alecsandri și regie de Cristian Pepino, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate