Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE | FOTO: Drum judeţean blocat din cauza zăpezii, între Căpud şi Peţelca, lângă Teiuş. 400 de locuitori au fost izolaţi timp de două zile

Publicat

Circulaţia pe drumul judeţean 142L, între localităţile Căpud şi Peţelca, aproape de Teiuş a fost blocată, de sâmbătă, din cauza carosabilului acoperit cu zăpadă bătătorită. S-a intervenit pe un tronson de pantă abruptă, cu două utilaje de la Drumuri Judeţene.

Echipajele de la Drumuri Judeţene au intervenit în zonă, astfel încât circulaţia să poată fi reluată în cel mai scurt timp.

UPDATE: Din precizările oferite de vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman, „400 de persoane din Căpud sunt izolate, adică sunt blocate auto spre Teiuş şi Mihalţ”. După ce a fost solicitat sprijin de la Drumuri Naţionale, ISU şi Jandarmerie, acesta speră ca drumul de acces să fie deblocat până în această seară, în aşa fel încât să poată urca măcar mașinile de teren şi mașinile de aprovizionare cu alimente ori ambulanţele şi pompierii, în caz de urgenţă.

UPDATE 2: Drumul de acces spre Căpud a fost redeschis circulaţiei rutiere, luni, în jurul orei 17.00, pe un singur sens şi pe o distanţă de 7 kilometri. Circulaţia în zonă nu este recomandată autoturismelor, din cauza poleiului format pe tronsonul de pantă abruptă. Marţi, intervenţia utilajelor în zonă va continua, pentru lărgirea căii de acces. . „I-am cerut primarului Teiuşului să intre mâine cu oameni cu lopeţi, la împrăştierea antiderapantului pe pantele abrupte unde s-a format polei şi unde şi buldoexcavatorul cu lama urcă greu. Sunt fericit că oamenii s-au mai liniştit, odată scoşi din izolare. Multumesc domnului Hondola (n.r. – şeful Secţiei Drumuri Naţionale) pentru ajutor, că altfel cred că mai dura două, trei zile până deblocam Căpudul”, a completat Florin Roman.

Astfel, în urma intervenţiei utilajelor, localitatea Căpud, cu 400 de locuitori are acum drum accesibil spre Mihalţ şi Peţelca.

De asemenea, se intervine în continuare pe DJ 107 I, zona Ponor – Georgel, unde un utilaj acţionează pentru degajarea zonei de zăpadă, astfel că traficul auto este restricţionat în timpul acestor măsuri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax