Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Drum pietruit de 11 km în Alba, între Șona și Fărău, modernizat cu 19,6 milioane lei. Proiect la Consiliul Județean

Publicat

Consiliul Județean pregătește investiția pentru modernizarea unui drum de 11 km în zona localității Alecuș, ce face legătura între DJ 107 Blaj-Jidvei și DJ 107D Ocna Mureș-Fărău. Valoarea investiției este de 19,59 milioane lei.

În ședința de joi a Consiliului Județean, a intrat la aprobare documentația tehnico-economică, faza Documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul „Modernizare şi consolidare drum județean DJ 107V: DJ 107 – Alecuş – DJ 107D”.

Tronsonul de drum vizat este pietruit, pe care se poate circula în prezent doar cu viteză redusă, începe de la km 3+150 (limita sectorului modernizat) și are o lungime de 11.537 m.

Pe carosabil sunt gropi, făgașe longitudinale, denivelari, piatră alergătoare, tasări locale, fapt care împiedică desfășurarea normală a circulației și conduce la generarea de praf pe timp uscat, respectiv de noroi pe timp umed (adus pe partea carosabila de pe acostamente, drumurile laterale, accese, respectiv provenit din patul drumului ca urmare a contaminarii cu argila a pietruirii sub efectul precipitatiilor si a circulatiei rutiere), se arată în documentație.

Acostamentele sunt din pământ, înierbate şi denivelate faţă de partea carosabilă. De-a lungul traseului sunt amenajate șanțuri care însă nu asigură scurgerea eficientă a apelor pluviale, fiind colmatate, degradate, acoperite cu foarte multă vegetație.

La km 14+495 exista un pod dalat cu lățime de 6,60 m, fără parapete de siguranță sau alte semnalizări, în albie fiind vegetație bogată.

Sectorul de drum nu are indicatoare sau borne kilometrice.

”Lucrările propuse a se executa pe drumul județean DJ 107V din județul Alba vor conduce la îmbunătățirea condițiilor de colectare și evacuare a apelor de pe carosabil, vor asigura o circulație fluentă a traficului auto și vor influența benefic zona atât din punct de vedere ambiental, cât și din punct de vedere socio-economic”, se arată în documentație.

Drumul va fi ranforsat și asfaltat, valoarea investiției fiind de 19.594.866,63 lei (inclusiv TVA), din care lucrări de construcții-montaj 17.339.504,49 lei (inclusiv TVA).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax