Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Drumul comunal DC 234, ce asigură legătura cu Schitul Cut, va fi asfaltat. Investiție de peste 1,5 milioane de lei

Publicat

Drumul comunal DC 234 din comuna Cut, ce asigură accesul spre Schitul Cut, va fi reabilitat și asfaltat printr-o investiție de peste 1,5 milioane de lei. 

Primăria Cut a lansat pe 9 octombrie, în SEAP, o licitație pentru reabilitarea drumului comunal DC 234.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 1.535.006,22 de lei, fără TVA.

Potrivit documentației, drumul comunal DC 234 are o lungime de 1.395 m și asigură accesul locuitorilor spre principala cale de acces rutier ce tranzitează comuna – drumul județean DJ 106M, respectiv spre obiectivul de interes social și turistic din comună – Schitul Cut.

Pentru modernizarea drumului comunal supus prezentei documentații se va prevedea o structură rutieră suplă formată din următoarele straturi:

  • 15 cm strat de formă din balast;
  • 25 cm strat inferior de fundație din balast;
  • 20 cm strat superior de fundație din piatră spartă;
  • 5 cm strat de legătură din beton asfaltic deschis BAD 22,4;
  • 4 cm strat de uzură din beton asfaltic BA 16.

Acostamentele vor fii realizate din 15 cm balast peste care se va așterne un strat de 15 cm piatră spartă. În profilurile transversale cu rigole din beton, acostamentele se vor proteja cu 10 cm de beton.

Scurgerea apelor de suprafaţă de pe platforma drumului se va realiza prin intermediul pantelor transversale de 2,5 % a părţii carosabile şi de 4,0 % a acostamentelor. În lungul drumului scurgerea apelor se face prin intermediul rigolelor proiectate și existente la marginea părții carosabile care vor deversa în podeţele proiectate.

Pentru asigurarea scurgerii apelor din zona drumului, s-au proiectat 3 podețe tubulare din țeavă corugată cu diametrul nominal de Ø 800. Acestea se vor amenaja cu timpane, cameră de cădere amonte și pereu de beton aval.

Deoarece drumul comunal a fost proiectat cu o platformă de 5,0 m și o parte carosabilă de 4,0 m, au fost prevăzute 6 stații de încrucişare, în funcție de spațiul disponibil. Acestea au o lăţime de 1,5 m (astfel încât drumul comunal în dreptul stației de încrucișare să aibă o lățime a părții carosabile de 5,50 m, aferentă a 2 benzi de circulație), o lungime de 15,0 m şi pene de racordare de 2 x 5,0 m si vor fii amenajate cu aceeasi structură ca cea a drumului comunal.

Având în vedere că traseul drumului comunal este încadrat de terenuri agricole, pentru a facilita accesul oamenilor la proprietățile respecive se vor amenaja 9 accese pe o suprafață de cca. 12 mp/acces, iar în dreptul a 5 accese (unde este amplasată rigolă) vor fii prevăzute podețe tubulare din țeavă corugată cu diametrul nominal DN 400 mm pentru asigurare continuității scurgerii apelor pluviale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax