Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Drumul comunal DC 6, ce asigură legătura între Cut și Daia Română, va fi asfaltat. Acord de mediu, solicitat la APM Alba

Publicat

Un drum comunal ce asigură legătura localității Cut cu Daia Română, în lungime de peste 3,4 kilometri, urmează să fie asfaltat printr-o investiție de peste 4,5 milioane de lei. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat recent depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Modernizare Drum Comunal DC 6”, propus a fi amplasat în localitatea Cut, titular comuna Cut.

Potrivit memoriului de prezentare, drumul comunal DC 6 asigură accesul locuitorilor spre principala cale de acces rutier ce tranzitează comuna – drumul județean DJ 106M, fiind o continuare a acestuia și asigură legătura localității Cut cu Daia Română.

În prezent, drumul comunal are o structură rutieră nerigidă, formată dintr-o pietruire superficială, aflată în stare avansată de degradare. Din cauza stării tehnice necorespunzătoare, circulația se desfășoară cu dificultate, în special pe timp nefavorabil.

Tronsonul de drum propus spre modernizare începe la limita intravilanului localității Cut (sfârșitul DJ 106M) și se termină la limita teritorial administrativă a comunei Daia Română, având o lungime de 3.491 metri.

Platforma drumului are o lățime de 5 metri, cu o parte carosabilă de 4 metri și acostamente 2 x 0,5 metri.

Pentru modernizarea acestuia a fost prevăzută o structură rutieră suplă alcătuită din următoarele straturi:

  • 15 cm strat de formă din balast
  • 25 cm strat inferior de fundație din balast
  • 20 cm strat superior de fundație din piatră spartă
  • 5 cm strat de legătură din beton asfaltic deschis BAD 22,4
  • 4 cm strat de uzură din beton asfaltic BA 16

De asemenea, au fost proiectate rigole din beton pe o lungime de 1.900 de metri și rigole din pământ pe o lungime de 1.490 metri.

Pentru asigurarea scurgerii apelor din zona drumului au fost proiectate 8 podețe tubulare, dintre care 4 cu diametrul de 600 mm și 4 cu diametrul de 800 mm.

Valoarea investiției este estimată la 4.513.533,19 lei, fără TVA. Proiectul urmează să fie finanțat prin programul național „Anghel Saligny”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax