Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Drumul de la Oașa spre Domeniul Schiabil Șureanu ar putea intra în administrarea comunei Șugag

Publicat

Drumul care leagă Oașa de Domeniul Schiabil Șureanu, DJ 704, ar putea intra în administrarea comunei Șugag. Un amendament în acest sens a fost depus de către deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu. Documentul prevede ca drumurile și căile ferate forestiere ce aparțin statului și Romsilva să poată trece în administrarea UAT-urilor.

„Am venit cu un amendament care a fost extrem de amplu dezbătut, marți în cadrul Comisiei de Agricultură. Este vorba de un amendament la PLX 261/ 2017, prin care am solicitat următorul lucru: transmiterea drumurilor forestiere și a căilor ferate forestiere, precum și lucrările de colectare a torenților și terenurile aferente acestora, din proprietatea publică a statului și din administrația Regiei Națonale a Pădurilor, în unitatea publică a Unităților Administrativ Teritoriale și administrarea Consiliilor Locale. Se va face pe baza de măsuri topografice suportate de către Regia Națională a Pădurilor”, a declarat Ioan Dîrzu.

Acesta spune că în două săptămâni, după ce se va vota în Camera Deputaților, drumul judeţean 704, de la barajul Oașa la Domeniul Schiabil Șureanu, ar urma să treacă în administrarea comunei Șugag.

„Am dori ca administrația locală și cea județeană să facă toate diligențele, în termen rapid, pentru accesarea de fonduri europene și tot ce trebuie să facă pentru ca acel drum să fie de fapt o deschidere către pârtia de schi de la Șureanu. Este extrem de important. S-a mai încercat acest lucru, dar așa cum suntem noi, politicienii, foarte mulți vorbesc foarte multe, dar la concret mai puțin”, a mai spus Ioan Dîrzu.

Starea deplorabilă a acestui drum, de aproximativ 18 km, a fost subiectul mai multor discuţii între autorităţi, întreprinzători şi reprezentanţi ai comunităţii locale, însă ideile au rămas doar pe hârtie. În prezent, drumul este clasificat ca forestier, astfel aparţinând Romsilva.

Zona Munţilor Şureanu a devenit, în ultimii ani, de interes pentru investitorii care vor să extindă turismul local. Peisajele spectaculoase şi aerul curat de munte au fost reperele care atrag, an de an, oameni care vor să se relaxeze departe de agitaţia oraşului, în judeţul Alba, astfel că investitorii privaţi au deschis pensiuni, restaurante şi chiar hotel. Un punct de atracţie pentru cei care preferă muntele a fost şi deschiderea pârtiilor de pe Domeniul Schiabil Şureanu, o iniţiativă privată, ce promitea dezvoltarea turismului în judeţ. Şi turişti ar fi și sunt, însă există probleme de acces.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax