Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Drumul expres Budapesta-Békéscsaba va ajunge la granița cu România. Acord semnat cu Ungaria

Publicat

Drumul expres Budapesta-Békéscsaba ajunge la granița cu România. Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, şi ministrul român al Transporturilor, Sorin Grindeanu, au semnat, marţi, la Bucureşti, Acordul între Guvernul României şi Guvernul Ungariei privind stabilirea conexiunii Drumului Expres Salonta şi Békéscsaba-Méhkerék.

Drumul, care face parte din proiectul Arad – Oradea, ar trebui să fie terminat de România până în anul 2026, fiind implementat de consiliile judeţene Bihor şi Arad.

Porțiunea respectivă va face legătura pe o lungime de 9,8 kilometri între Salonta şi graniţă.

”Dezvoltarea colaborării între cele două ţări este imposibil de imaginat fără dezvoltarea legăturilor fizice dintre ţările noastre.

În trecut am avut un obiectiv, şi anume că la fiecare cinci ani vom inaugura câte o conexiune de drum expres între cele două ţări.

Am reuşit acest lucru în 2015, la fel şi în 2020.

Succesul din 2025 este în etapa de pregătire, şi anume momentul în care vom conecta autostrada M3 din Ungaria cu sistemul de drum expres din jurul oraşului Satu Mare.

Astăzi însă am asigurat succesul pentru anul 2030 deoarece am încheiat acordul cu privire la conexiunea numărul 4 de drum expres.

Cheia acestui succes este faptul că noi, pe partea ungară, o să ducem drumul expres Budapesta-Békéscsaba până la graniţa cu România şi atunci va exista posibilitatea ca acest drum să se interconecteze cu drumurile expres din ţara dumneavoastră.

Am convenit şi asupra punctului de trecere a frontierei, în Ungaria cei la Méhkerék deja se pregătesc”, a declarat, la evenimentul de semnare a acordului, Péter Szijjártó.

Foto: Arhivă, sursă Alba24

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax