Connect with us
Publicitate

CUGIR

Drumul forestier ce face legătura între Cugir și Șureanu ar putea fi preluat de către administrația locală pentru modernizare

Publicat

Administrația publică locală din Cugir este hotărâtă să obțină proprietatea pentru drumul forestier Râul Mare – Şureanu, care se află în prezent în domeniul public al statului și în administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva. Potrivit primarului Adrian Teban, preluarea de către orașul Cugir a drumului care face legătura cu domeniul Schiabil Şureanu ar permite administrației să dezvolte infrastructura montană, esențială turismului.

„Putem vorbi despre dezvoltarea turistică și economică a zonei de munte, doar în măsura în care reușim să accesibilizăm căile de acces. Drumul Râul Mare-Cugir are nevoie de investiții, însă le putem realiza doar dacă devenim proprietari asupra lui și a terenului aferent. În momentul de față, doar 6,6 Km se află în proprietatea publică a oraşului Cugir”, a transmis Adrian Teban, pe rețeaua de socializare Facebook.

Inițiativa edilului a primit undă verde din partea Consiliului Local care a aprobat joi în şedinţă publică extraordinară un proiect de hotărâre prin care își dă acceptul cu privire la solicitarea care urmează a fi realizată. Trebuie precizat că demersul conducerii primăriei vine ca urmare a oportunității oferite de recentele modificări legislative (Legii nr. 65/2019,Ordinul nr. 1019/2019 ) care permit trecerea unor astfel de obiective din domeniul public al statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva în domeniul public al unităţilor administrativ-teritoriale şi în administrarea consiliilor locale.

Dezvoltarea zonei montane este un obiectiv al administrației locale care, anul trecut, prin HCL Nr. 103 a decis să propună declararea Cugirul ca staţiune turistică de interes naţional, în vederea promovării Munţilor Şurianu. În spiritul aceleași idei, împreună cu celelalte primării din jur, a fost înființată Asociația „Munții Surianu”, al cărei scop este acela de a pregăti proiecte cu finanțare europeană în exercițiul financiar 2021-2027, au transmis reprezentanții administrației locale din Cugir.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Marcu

    luni, 03.08.2020 at 08:45

    Daca ma trezeam brusc din somn dupa 4 ani, si vedeam stirea asta, stiam sigur ca vin alegerile.

    Eu zic ca intai si intai sa mai terminati ce ati inceput, domnilor edili.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax