Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Drumul județean ce face legătura între Vurpăr și Pâclișa intră în reparații capitale. Vezi ce alte tronsoane vor fi modernizate în 2013

Publicat

YouTube video

Vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman a prezentat miercuri, în conferință de presă, principalele investiții derulate de instituția pe care o reprezintă privind modernizarea drumurilor județene și a infrastructurii rutiere din Alba. Cel mai important obiectiv ce va fi realizat în 2013 este drumul județean ce face legătura între Pâclișa și Vurpăr și implicit reparația capitală a podului de peste râul Mureș.

Potrivit lui Florin Roman, repararea acestui tronson de drum va contribui substanțial la fluidizarea traficului de la intrarea dinspre Sebeș, zona Vințu – Vurpăr – Pâclișa – Alba Iulia:

„Lucrările vor începe în cursul anului viitor, noi am stabilit să prindem această lucrare în programul pe 2013, va fi prinsă în buget, va avea loc licitația și se va începe lucrarea pe acel tronson. Practic, acolo înseamnă o asfaltare și o prelungire a investiției pe drumul județean care vine de la limita cu județul Hunedoara prin Blandiana și care face legătura cu Vurpăr și, pe pod, intrarea spre Vințu, cu posibilitatea de a se merge mai departe spre Hunedoara sau spre Sibiu. Din punctul ăsta de vedere, eu cred că această investiție va ușura foarte mult traficul în municipiul reședință de județ”, a declarat Florin Roman.

Asfaltare DJ 107K, Poiana Gălzii – Întregalde

Consiliul Județean Alba are în proiect și demararea lucrărilor de asfaltare a drumului județean 107K, Poiana Gălzii – Întregalde. Potrivit vicepreședintelui CJ Alba, Florin Roman, „vor fi asfaltați circa 15 kilometri drum. Lucrarea se desfășoară pe două tronsoane. Primul tronson este deja licitat, este vorba de 7,4 km de drum de la Poiana Gălzii la Roica, licitația este deja organizată și urmează faza de studiu a ofertelor și, cel mai probabil săptămâna viitoare, semnarea contractului de execuție, urmând ca până la venirea zăpezii să înceapă lucrările minimale de pregătire pentru asfaltare, în cursul anului viitor. Tot în pentru 2013, este bugetat și va fi licitat celălalt tronson, de la Roica la Întregalde. Este vorba în total de vreo 15 kilometri de drum județean care din punctul nostru de vedere va permite turiștilor care vin în zonă să aibă un acces mult mai facil spre frumusețile de acolo. Este o chestiune pe care ne-au solicitat-o atât localnicii, cât și foarte mulți turiști care s-au plâns de starea proastă a drumurilor”.

Amenajarea podului peste Ampoi, la ieșire din Alba Iulia spre Ciugud

„Practic, și acel pod va intra în reparație capitală, iar dacă tot suntem la Ciugud trebuie să vă spun că procedura de licitație pentru cei 1,9 kilometri de drum, de pe DJ 107 în interiorul localității Drâmbar, este aproape finalizată, iar, în cazul în care nu vor fi alte probleme de contestații, ne propunem să finalizăm asfaltarea pe acest tronson. Este o problemă mai veche, ce ține și de chestiuni tehnice, dar și de altele de natură birocratică, pe partea de organizare a licitației. Din păcate, aici avem destul de mari probleme, pentru că majoritatea lucrărilor  care sunt licitate sunt contestate”, a precizat Roman.

A explicat că, în prezent, se desfășoară reparații curente pe drumurile din toate comunele şi, inclusiv anul viitor, se va încerca modernizarea tuturor tronsoanelor de drum  județean intens tranzitate.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Emil

    miercuri, 29.01.2014 at 15:00

    O actualizare acestui articol ? S-au acesti oameni se tin de glume !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax