Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Drumul Național 14 B, Blaj-Sibiu, va fi modernizat. Se lucrează și la studiul de fezabilitate pentru drumul expres Sebeș-Turda

Publicat

Drumul Național 14 B, ce face legătura între municipiul Blaj și Sibiu, va intra în proces de modernizare. Acesta este anunțul vicepreședintelui CJ Alba, Florin Roman care vine cu informații noi, legate și de studiul de fezabilitate pentru drumul expres Sebeș-Turda.

Vedeți mai jos comunicatul Consiliului Județean Alba:

„Compania Națională de Drumuri și Autostrăzi din România demarează în acest an procedura de modernizare a DN 14 B, de la ieșirea din municipiul Blaj și până la limita de județ cu Sibiul, pe o porțiune de 13 km de drum național. Intervenția asupra acestei porțiuni de drum este extrem de necesară în vederea asigurării infrastructurii de bună calitate pentru susținerea unor investiții strategice ale județului Alba.

Investițiile private au generat o serie de locuri de muncă în zona Blaj, realizate de investitori puternici, contributori de marcă ai județului Alba, în ceea ce privește plata taxelor și impozitelor la buget. Având în vedere că în acest an se deschide a treia fabrică la Blaj, asigurarea infrastructurii rutiere, în paralel cu cea feroviară, înseamnă o facilitate normală și necesară, de care investitorii aveau nevoie.

CJ Alba a făcut toate demersurile necesare la întâlnirea cu directorul CNADR, dl Mircea Pop, pentru ca modernizarea acestei porțiuni de drum național să se finalizeze în acest an, având în vedere necesitatea susținerii de investiții puternice în județul Alba.

Totodată, suntem informați că se lucrează la reactualizarea Studiului de fezabilitate pentru drumul expres Sebeș – Turda, care leagă Autostrada Transilvania de culoarul IV Paneuropean (Nădlac-Sibiu), în vederea demarării procedurii de selectare a concesionarului, după modelul autostrăzii Brașov-Comarnic. Aici mai mulți investitori și-au exprimat intenția de a fi selectați la finanțarea și execuția lucrărilor. Punerea în valoare a drumului expres Sebeș-Turda este esențială în viitoarea dezvoltare economico-socială a județului Alba, în contextul regionalizării.

În altă ordine de idei, realizarea drumului expres presupune legarea județului Alba la autostrăzile Transilvaniei și creează premisele unei dezvoltări economice prin atragerea de noi investiții şi creerea de noi locuri de muncă. Practic, drumul expres va prelua și mare parte din traficul greu de pe DN1, dar rezolvă și problema centurilor pentru orașele Teiuș, Aiud si Ocna Mureș”, se arată în comunicatul CJ Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax