Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Drumul ”problemă” de la Oașa la Poarta Raiului trece la Primăria Șugag. Romsilva și-a dat avizul. Ce spune primarul comunei

Publicat

Veste bună pentru turismul din Alba. Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor a dat aviz favorabil pentru trecerea drumului forestier din domeniu public al statului și din administrarea instituției, în domeniul public al comunei Șugag. 

Primarul din Șugag, Constantin Jinar, a declarat pentru Alba24 că a primit documentul pe care l-a așteptat cu nerăbdare și spune că pasul următor este o hotărâre de guvern prin care drumul să fie preluat de comună.

Trecerea se va face cu titlu gratuit. În toal este vorba despre 15,4 kilometri.

Potrivit documentelor, este vorba despre Oașa – Poiana Muierii, Valea Mare – Prigoana, Pârâul Canciului I+II toate de la Ocolul Silvic Blaj – Direcția Silvică Alba.

Drumul care duce spre Poarta Raiului este principala problemă în calea dezvoltării celei mai frumoase zone din județul Alba.

Primarul spune că după ce primăria va primi drumul, prioritatea sa va fi obținerea unei finanțări din fonduri europene sau naționale pentru asfaltarea lui.

Constantin Jinar a mai declarat că a fost ajutat în încercarea de a obține drumul la primărie de toți parlamentarii de Alba și de principalele instituții, inclusiv Instituția Prefectului și Armata, care deține o Cabana Șureanu, care apare în acte drept unitate militară de transmisiuni.

De asemenea, Jinar i-a mulțumit directorului Romsilva, George Mierliță, despre care spune că este ”un om de cuvânt”.

Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan, spune că instituția pe care o reprezintă se va implica împreună cu Primăria Șugag, pentru găsirea unei soluții de finanțare.

În zonă se află pârtii de schi și unități de cazare, dar turiștii ajung greu din cauza drumului de pământ care ajunge într-o stare proastă după aproape fiecare ploaie.

Inițial, drumul a fost deținut în parte de Consiliul Județean Alba, dar nu a putut fi reparat din cauză că fâșiile de teren de pe marginea drumului erau deținute de Romsilva.

Practic, drumul era prea îngust pentru a putea fi reparat conform standardelor cerute de o investiție.

Romsilva nu a fost la vremea respectivă de acord să cedeze terenul, astfel că CJ Alba a transmis întregul drum către Romsilva.

Nici Romsilva nu l-a reabilita, astfel că acum drumul ajunge la Șugag.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Eu

    joi, 18.08.2022 at 17:50

    Si din nou se vor gasi tot felul de probleme si v-a ramane neasfaltat multa vreme .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax