Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Drumul spre litoralul românesc va fi mai ușor. Autostrada care ocolește Bucureștiul va putea fi dată în circulație în 2026

Publicat

Drumul spre litoralul românesc va fi mai ușor din 2026 după ce va fi dată în folosință autostrada Bucureștiului – A0.

Inelul autostrăzii Bucureștiului va avea un rol cheie în conectarea directă a Transilvaniei cu stațiunile de la Marea Neagră și va lega Autostrada A1 de Autostrada Soarelui-A2, scurtând astfel semnificativ perioada de tranzit dintre cele două autostrăzi.

Autostrada Bucureștiului – A0 se profilează drept un proiect important pentru infrastructura țării și unul vital pentru descongestionarea rețelei rutiere din București.

Cu o lungime de peste 100 de kilometri, acest inel de autostradă va conecta Autostrada Pitești-București și Autostrada București-Constanța, reprezentând o soluție vitală pentru facilitarea tranzitului către și dinspre Constanța, ocolind capitala.

Citește și VIDEO: Alba Iulia, legată pe autostradă cu Târgu Mureș, până la sfârșitul anului. Cum arată lotul Chețani – Câmpia Turzii

Autostrada București A0 – un nou inel de autostradă în jurul Bucureștiului va fi soluția salvatoare pentru șoferii care au resimțit pe propria piele aglomerația și întârzierile pe drumurile capitalei.

De asemenea, construcția Autostrăzii va face drumul spre mare pentru restul țării mult mai ușor.

Ultimul contract semnat pentru noua centură a Bucureștiului

Ultimul contract semnat pentru construcția acestei noi centuri a Bucureștiului în regim de autostradă este cel pentru Lotul 1 din segmentul Nord.

Câștigătorul, asociația de firme Impresa-Pizzarotti- RETTER Projectmanagement, a semnat contractul în luna septembrie 2023 și are la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 22 de luni pentru construcție.

Prețul la care s-a adjudecat contractul este de 815,08 milioane de lei fără TVA, iar lotul trebuie deschis în anul 2026.

Mai multe detalii despre Autostrada Bucureștiului AICI

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax