Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Drumul spre Păltiniș este închis din cauza zăpezii. Circulația rutieră spre pârtiile de schi a fost oprită în cursul nopții

Publicat

Turiştii nu pot urca duminică dimineaţă, în Păltiniş, să se bucure de zăpadă unde stratul măsoară 120 centimetri, din cauza drumului spre staţiune, pe care se află încă maşinile de deszăpezire, circulaţia rutieră fiind oprită din cursul nopţii.

Pârtiile de la Păltiniș și Arena Platoș sunt cele mai frecventate de schiorii din județul Alba.

Citește și Traficul rutier redeschis parțial pe autostrada A1 Sebeș – Sibiu, între Cunța și Boița. Se lucrează pentru deschiderea completă

”Spre Păltiniș, blocat! Redirecționare spre Sibiu, blocat — în Rășinari”, a scris un șofer pe grupul Infotrafic Sibiu.

Zeci de mașini stau în coloană, din cauza drumului blocat. Drumarii lucrează pentru deszăpezire, dar momentan ninge abudent și zăpada se așterne constant pe carosabilul deja acoperit de ninsoare.

Unul din reprezentanţii complexului de pârtii, Arena Platoş din Păltiniş, Dan Gherman, a precizat pentru Agerpres, că angajaţii se află în comuna Răşinari, învecinată staţiunii, aşteptând deschiderea drumului.

„Drumul este blocat, închiderea circulaţiei ne afectează. 60 – 70 % din turişti urcă zilnic în Păltiniş, restul de 30 % sunt cei care sunt cazaţi în staţiune, în funcţie de perioadă.

Capacitatea staţiunii este foarte mică de cazare, faţă de volumul nostru de clienţi pe care îl avem în resort, într-o zi. Noi avem toţi angajaţii opriţi în Răşinari, ca să fie primii când se deschide drumul, să fim eficienţi ca să deschidem resortul cât mai repede”, a explicat Dan Gherman.

Duminică este pentru prima dată în iarna lui 2023, când staţiunea Păltiniş se laudă cu un strat aşa de zăpadă naturală de peste un metru, potrivit meteorologilor.

Drumul este închis și se acționeză pentru deszăpezire

Purtătoarea de cuvânt a Societăţii Drumuri şi Poduri Sibiu, Monica Iliescu, a informat, duminică dimineaţă, că DJ 106A Răşinari-Păltiniş este închis circulaţiei din cauza ninsorii abundente şi se acţionează pentru deszăpezire.

Poliția Sibiu a anunțat sâmbătă noaptea că drumul a fost închis din cauza zăpezii viscolite. ” Din cauza ninsorii abundente, a viscolului puternic și vizibilității reduse, începând cu ora 23.30, DJ 106A Sibiu- Păltiniș este blocat pe sensul spre Păltiniș, iar de la ora 24:00, vor fi blocate ambele sensuri.

Precizăm ca vizibilitatea redusă face imposibilă acțiunea utilajelor de deszăpezire, dar acestea vor acționa pentru redeschiderea circulației în condiții de siguranță imediat ce condițiile meteorologice o vor permite.

Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.” a anunțat IPJ Sibiu.

sursă foto: Infotrafic Sibiu, grup Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax