Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Drumul spre Poarta Raiului, la mâna Guvernului. CJ Alba cere transmiterea gratuită în administrația județului a porțiunilor ce aparțin de Romsilva

Publicat

drum oasa, sureanu Drumul Județean 704 ce leagă barajul Oașa de Domeniul Schiabil Șureanu rămâne pe mâna Guvernului. După mai multe întâlniri și discuții cu investitorii de la Poarta Raiului, Consiliul Județean Alba a decis să propună Guvernului un proiect de hotărâre pentru transmiterea gratuită din fondul forestier național a unor sectoare de drum și terenul aferent din domeniul public al statului în domeniul public al județului Alba, în vederea realizării lucrărilor de reabilitare. Reamintim să anumite sectoare de drum sunt în administrația Romsilva, motiv pentru care CJ Alba nu a putut accesa fonduri europene pentru o investiție în acea zonă.

Vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman, a declarat vineri, într-o conferințe de presă a PNL Alba, că CJ a înaintat un proiect prin care cere Guverunui porțiunile de drum de pe DJ 704 ce nu le aparțin, pentru a putea accesa fonduri pentru reabilitarea celor 15 km care leagă Domeniul Schiabil Șureanu de Transalpina.

„Am avut mai multe runde de negocieri cu investitorii din zona Oașa, până la urmă am convenit să întocmim un proiect de hotărâre de Guvern pe care l-am înaintat primului ministru Dacian Cioloș. Practic, cerem transmiterea gratuită din fondul forestier și a terenurilor acestora, cu datele de identificare, din domeniul public de stat, în domeniul public al județului Alba și în administrarea CJ Alba. Odată rezolvată problema juridică, putem depune și pe POR 2014-2020 întrucât este un drum județean care se înțeapă în autostradă și devine eligibil pentru această perioadă de finanțare”, a declarat Florin Roman.

Acesta a precizat că în data de 3 octombrie se va face licitație pentru întreținerea drumului și, dacă nu vor exista contestații, s-a discutat cu investitorii din zonă să se facă pietruirea acestui drum.

„Dacă ni se va aproba acest proiect, de anul viitor vom trece la depunerea proiectului și la modernizarea drumului”, a mai spus Florin Roman.

În cazul în care Guvernul nu va da curs acestei inițiative, CJ Alba va asfalta, anul viitor, porțiunile de drum care se află în administrația sa.

VEZI:  Proprietarii de pensiuni din Munţii Şureanu, îngrijoraţi de situaţia drumului care leagă zona, de Transalpina. Cer întâlnire de urgenţă cu reprezentanţii CJ Alba

https://www.youtube.com/watch?v=LQvnywU9GUE&feature=youtu.be

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax