Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Drumuri culturale” în aprilie, la Centrul „Augustin Bena”: Obiceiuri de Paşti la Tibru şi eveniment la expoziţia etnografică de la Roşia de Secaş

Publicat

DSC_4593 În cadrul proiectului “Drumuri culturale”, Centrul de Cultură “Augustin Bena” organizează în aprilie două evenimente menite să evidenţieze obiceiurile de Paşti şi valorile etnografice din zonele Tibru şi Roşia de Secaş.

Primul eveniment se va derula pe data de 14 aprilie la Tibru, unde vor fi trecute în revistă cele mai frumoase obiceiuri de Paşti din satul Tibru.

Cu acest prilej, ansamblul folcloric sub conducerea muzicală a dirijorului Alexandru Pal şi ansamblul de dansuri populare sub coregrafia Octaviei Toader vor prezenta un program artistic special, alături de elevii clasei de dansuri populare a Centrului de Cultură Augustin Bena – clasa externă din Tibru şi de membrii Asociaţiei “Ţinutul Tibreanului”, condusă de părintele paroh Tudor Man.

Al doilea eveniment se va derula în expoziţia etnografică de la Roşia de Secaş în data de 30 aprilie 2015 şi va avea ca scop principal comemorarea folcloristului Ion Blajan.

Organizatorii evenimentelor sunt Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena# Alba alături de parohiile, primăriile şi consiliile locale din fiecare comună participantă la proiect.

Anul 2015 a adus în portofoliul de evenimente al Centrului de Cultură “Augustin Bena” Alba un nou concept al proiectului “Drumuri culturale”. Proiectul are ca obiectiv principal derularea unor evenimente ale comunităţilor locale în cadrul expoziţiilor etnografice cu scopul de a promova atât expoziţiile etnografice cât şi viaţa culturală a comunităţilor locale din judeţul Alba.

În acest scop, Centrul de Cultură “Augustin Bena” Alba derulează lunar câte un astfel de eveniment astfel încât expoziţiile etnografice să intre nu numai în circuitul valorilor de patrimoniu, ci şi în circuitul cultural-turistic al judeţului Alba.

Primele evenimente s-au derulat în luna februarie în expoziţia etnografică de la Cut – aniversarea prof.univ.dr. Ilie Moise şi lansarea cărţii monografice “Cartea Cutului” – şi în luna martie în expoziţia etnografică de la Biia – lansarea cărţii ,,Meşteri populari de pe Secaş şi Târnave” semnate de Ioan Mihălţan.

Reuşita celor două evenimente se datorează nu numai organizatorilor, ci şi partenerilor, respectiv Parohiei ortodoxe din Cut, preot Adrian Nistor şi Asociaţiei ASTRA Blaj condusă de prof. Silvia Pop.

Citește și MESAJE de PAŞTE 2015: Cele mai frumoase gânduri pentru urări și felicitări la prieteni, familie şi colegi, de Învierea Domnului

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax