Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Drumuri și Poduri Locale, firma CJ Alba, obligată la plata a mii de euro către un motociclist rănit într-un accident rutier

Publicat

Un motociclist din Alba care a fost implicat într-un accident rutier din cauza unei gropi din asfalt a dat în judecată Societatea Drumuri și Poduri Locale Alba și a cerut daune morale. 

Magistrații Tribunalului Alba i-au dat dreptate bărbatului și au obligat societatea să îi plătească motociclistului daune. Accidentul s-a petrecut în urmă cu mai bine de patru ani, iar o decizie în primă instanță a venit abia în 2022. 

Mai exact, judecătorii Tribunalului Alba au dat o decizie în 15 aprilie 2022, dar atât victima accidentului cât și societatea în cauză au făcut apel, iar dosarul s-a mutat le rolul instanței superioare, la Curtea de Apel Alba Iulia. Dosarul a fost înregistrat la Curte în 28 septembrie 2022.

Potrivit motivării instanței, ”la data de 14.10.2018, în timp ce se deplasa cu motocicleta marca Yamaha împreună cu fiul său pe ruta Secășel-Ohaba, într-o curbă la stânga, în dreptul imobilului cu nr. 154, în timp ce se afla în mișcare, a intrat într-o groapă existentă în carosabil, nesemnalizată, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare şi a căzut în afara părții carosabile.

Menționează faptul că anterior acestei groape aflate în carosabil nu au existat indicatoare care să semnalizeze lucrările de frezare, nu erau montate astfel de indicatoare, iar groapa respectivă nu era semnalizată cu semn sau bandă reflectorizantă.

În urma accidentului, reclamantul a fost transportat cu ambulanţa la spital, unde s-a stabilit diagnosticul de traumatism gleznă stângă, mână şi pumn drept, escoriații mână stângă şi genunchi bilateral.

Ulterior, în urma investigațiilor RMN s-au constatat 2 fracturi stiloide cubitale si radiale drepte, leziuni descrise în certificatul medico-legal, leziuni care au necesitat spre vindecare 45-50 zile îngrijiri medicale. Arată faptul că datorită acestui accident reclamantul a fost nevoit să urmeze o perioadă de recuperare, iar o perioadă îndelungată de timp nu a putut folosi mâna dreaptă, aceasta fiind imobilizată în atela gipsată la început, iar ulterior în orteză” se arată în motivarea instanței.

De asemenea, societatea a fost amendată de către IPJ Alba pentru faptul că a efectuat lucrări de frezare a părții carosabile, iar în urma acestora au rezultat o serie de gropi pe partea carosabilă, semnalizate necorespunzător, nefiind respectate condițiile stabilite în avizul politiei rutiere.

Deși reprezentanții societății s-au apărat în instanță și au spus că vina aparține motociclistului, magistrații Tribunalului i-au dat câștig de cauză acestuia.

Bărbatul a cerut 60.000 de euro daune, dar magistrații au decis ca acesta să primească suma de 4.000 de euro cu titlu de daune morale. De asemenea, Societatea Drumuri și Poduri Locale Alba trebuie să plătească și suma de 5.559 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

Atât bărbatul, cât și Drumuri și Poduri Locale au făcut apel la decizia magistraților Tribunalului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax