Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DSP Alba: 107 şcoli şi grădiniţe din județ nu au autorizație sanitară de funcționare, cu două săptămâni înainte de începerea anului şcolar

Publicat

dsp directia de sanatate publica Potrivit Direcției de Sănătate Publică Alba, înainte de inspecțiile premergătoare anului școlar 2016-2017, din cele 520 de unități de învățământ – grădinițe, școli, licee din judeţ, 107 (20,5%) nu au autorizație sanitară de funcționare. Comparativ, anul trecut, erau 122 de unităţi în această situaţie.

Acestea nu au fost autorizate pentru că prezintă deficiențe majore. Reprezentanţii DSP Alba precizează că acestea fie nu au apă curentă și canalizare, grupuri sanitare sau au grupuri sanitare improprii ori în curte, neîncălzite, cu toalete turcești.

De asemenea, alte nereguli ţin de iluminarea artificială a claselor, respectiv degradarea pavimentelor, pardoselilor și interioarelor, precum și funcționarea în spații comune a unităților de învățământ diferite (de exemplu, școală gimnazială și grădiniță fără circuite separate).

În județul Alba, din cele 244 de grădinițe, 197 sunt autorizate; din cele 242 de școli primare și generale, 182 sunt autorizate, în vreme ce toate liceele și colegiile, 33, sunt autorizate. În județ funcționează și o școală postliceală sanitară care este autorizată din punct de vedere sanitar.

YouTube video

DSP Alba face precizarea că, potrivit situației la nivelul lunii iulie, șapte unități de învățământ sunt autorizabile, ceea ce înseamnă că acestea îndeplinesc condițiile de autorizare și urmează să-și depună documentația.

Inspectorii efectuează în continuare controale mixte (alături de reprezentanți ai Instituției Prefectului Alba, respectiv ai Inspectoratului Școlar Județean Alba), iar următorul termen pentru autorizarea școlilor este 1 septembrie. Rezultatele vor fi date publicității la finalizarea acțiunilor tematice de control, înainte de începerea anului școlar, mai transmite DSP.

Vezi şi STRUCTURA anului școlar 2016-2017: Cursurile încep pe 12 septembrie. Când sunt programate VACANȚELE

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax