Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DSP Alba: Peste 2.600 de cazuri de infecţii respiratorii şi pneumonii, în ultima săptămână. Recomandările medicilor

Publicat

viroza, febra În perioada 20 – 26 februarie, la nivelul judeţului Alba s-au înregistrat 2241 de cazuri de infecții virale ale căilor respiratorii superioare (IACRS) şi 398 de pneumonii, potrivit datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba. A fost şi un caz de gripă, un pacient în vârstă de 42 de ani, care a fost internat.

Cazurile de infecţii respiratorii, viroze şi pneumonii sunt în scădere, faţă de luna anterioară. Dintre cele 2241 de cazuri de IACRS înregistrate în ultima săptămână din februarie, doar 39 persoane au necesitat internare, iar dintre cele 398 de cazuri de pneumonii, 91 de pacienţi au necesitat internare.

În ultima săptămână cele mai multe cazuri de IACRS s-au înregistrat în Alna Iulia (808), Sebeş (535) şi Bşaj (236). Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la persoane cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani (747), respectiv 5 şi 14 ani 646 de cazuri).

Majoritatea cazurilor de pneumonii au fost înregistrate la Sebeş (121), Alba Iulia (97) şi în Apuseni (66). Totodată, cele mai multe cazuri au fost înregistrate la pacienţi cu vârste cuprinse între 14 şi 49 de ani (138), respectiv 50 şi 64 de ani (90 de cazuri).

Pentru a evita îmbolnăvirile, medicii recomandă consumul de fructe şi legume, pentru întărirea imunităţii organismului, evitarea, pe cât posibil, a locurilor aglomerate şi respectarea regulilor de igienă. Iar, în perioada de vreme schimbătoare, cu oscilaţii de temperaturi mai calde sau mai reci, să aleagă îmbrăcăminte corespunzătoare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax