Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DSP Alba: Acoperirea vaccinală împotriva rujeolei în județ a crescut la 92,13%. Peste 1.300 de copii vaccinați, în prima jumătate a lunii august

Publicat

dsp alba 1Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a transmis că acoperirea vaccinală a crescut la nivelul județului la 92,13%. Potrivit reprezentanților instituției, prin efortul comun al tuturor celor implicați s-a reușit o creștere a procentului de acoperire vaccinală la ROR pentru grupa de vârstă 9 luni – 9 ani, de la 65.8% în 1 iulie – la 92,13% în 15 august. Astfel, în luna iulie au fost vaccinați 1.665 de copii, iar în prima jumătate a lunii august au fost vaccinați 1.306 de copii.

DSP Alba a înființat șapte centre suplimentare de vaccinare împotriva rujeolei, în zone greu accesibile și vulnerabile la îmbolnăvire, în municipiile Aiud (cartierul Hotar) și Sebeș (pe strada Câmpului), în orașul Ocna Mureș (colonia Monchim) și în comunele Câlnic (strada Principală), Hopârta (Casa de Copii Silivaș), Ohaba (Ungurei Centru) și Săsciori (Răchită).

Până în prezent s-au vaccinat în aceste centre 426 copii. Vaccinarea a fost efectuată de personalul DSP în colaborare cu medicii de familie din zonă și mobilizarea efectuată de asistenții comunitari și mediatori.

Acțiunile de vaccinare vor continua și în perioada următoare, ținta de acoperire vaccinală fiind de peste 95%.

Direcția de Sănătate Publică Alba a ținut să mulțumească, într-un comunicat de presă, tuturor colaboratorilor implicați în activitățile de prevenire și limitare a epidemiei de rujeolă, autorităților publice locale, Instituției Prefectului, Consiliului Județean, Asociației Medicilor de Familie, Episcopiei și, în egală măsuri, Colegiului Medicilor.

Doresc să transmit mulțumiri tuturor colaboratorilor, părinților care au înțeles importanța și rolul vaccinării și nu în ultimul rând colegilor din DSP Alba, o echipă unită, de profesioniști, ale căror eforturi s-au concretizat în atingerea obiectivelor propuse”, a spus directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

Ne dorim ca eforturile celor implicați să nu înceteze și buna colaborare între instituția noastră și ceilalți factori implicați în procesul de vaccinare să continue pe termen lung, în folosul comunităților”, a spus directorul adjunct al DSP Alba, Daniela Dreghici Popa.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax