Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DSP Alba: APA de la robinetele din Alba Iulia se încadrează în parametrii de potabilitate. Vezi rezultatele analizelor a 5 probe de apă din oraș

Publicat

Apa de la robinetele din municipiul Alba Iulia este potabilă și se încadrează în parametrii normali. Aceasta este declarația reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Alba, făcută vineri, 11 iulie. Potrivit purtătorului de cuvânt, dr. Cristina Galoș, vineri au fost recoltate probe de apă din cinci puncte din municipiu, iar în două dintre acestea concentrația de fier depășește minimal limitele admise, din cauza consumului redus de apă din zonă, însă apa poate fi consumată fără probleme. În celelalte trei puncte, apa se încadrează în parametri normali.

Comunicatul DSP Alba, transmis vineri, 11 iulie:

„În cursul zilei de astăzi, 11.07.2014, reprezentanţii DSP Alba au recoltat 5 probe de apă din diferite zone ale municipiului Alba Iulia, zone cu populaţie densă şi implicit cu consum mai mare de apă.

Rezultatele analizării acestor probe de apă relevă urmatoarele:

– turbiditatea apei pentru toate cele 5 probe analizate se încadrează în parametrii normali de potabilitate

– în 2 din probele recoltate concentraţia cantitatii de fier depăşeşte minimal valorile admise, în celelalte 3 probe concentraţia de fier încadrându-se în limitele normale.

Zonele în care consumul de apă este mai mic pot înregistra fluctuaţii ale valorii fierului în apă, spre maxima admisă de 200 micrograme/ litru.

În acest moment, apa se încadrează în parametrii de potabilitate”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax