Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

DSP Alba: Aproape toate chioşcurile şcolare verificate în luna mai au vândut alimente nerecomandate copiilor. Unităţi închise, sancţiuni şi produse confiscate

Publicat


dsp alba 1Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a verificat, în perioada 3 – 23 mai, 22 de chioşcuri ce funcţionează în perimetrul unităţilor şcolare. Dintre acestea, la 21 au fost constatate nereguli: vindeau produse alimentare nerecomandate şcolarilor. Trei unităţi au fost închise de inspectori, au fost date amenzi şi au fost retrase de la comercializare aproape 200 de kilograme de alimente şi 170 de litri de băuturi răcoritoare nerecomandate sau interzise pentru consum de către minori.

Controalele au fost “ţintite” pe verificarea comercializării de produse alimentare nerecomandate elevilor, în instituțiile de învățământ, la chioșcurile școlare. Au fost efectuate de către o comisie mixtă, din care a făcut parte și DSP Alba.

Dintre cele de 22 chioșcuri alimentare controlate, 19 au fost puncte de desfacere și trei cu preparare de alimente.

Din unitățile controlate, au respectat legislația sanitară, respectiv Legea 123/2008 și Ordinul Ministrului Sănătății numărul 1563/2008, o unitate alimentară, restul de 21 unități având deficiențe privind comercializarea produselor alimentare și puneau în vânzare produse alimentare nerecomandate școlarilor, transmite DSP Alba.

Astfel, în urma controalelor, au fost sancționați pentru neconformitățile constatate (conform OG 2/2.07.2001) 21 agenți economici și au fost retrase de la comercializare 182,8 de kilograme de alimente și 170,2 de litri de băuturi răcoritoare care figurează în lista alimentelor nerecomandate și interzise.

Pentru trei agenți economici care preparau alimente s-a suspendat activitatea de comercializare până la remedierea deficiențelor. Pentru o unitate de comercializare alimente s-a reziliat contractual de închiriere.

DSP Alba a dispus ca pe viitor conducerile școlare să efectueze, împreună cu cadrele medicale din cabinetele școlare, controale periodice, pentru verificarea respectării legislației sanitare la comercializarea alimentelor în perimetrul școlar, conform contractului de închiriere dintre agentul economic și instituția școlară.

În momentul în care se sesizează nereguli, va fi informată Direcția de Sănătate Publică Alba care va consemna neregulile și se vor lua măsurile ce se impun după caz.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Sportivi de la CS Unirea Alba Iulia, medaliați cu aur și argint la Concursul Național de Judo Ne Waza

Publicat

Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia a obținut, prin Bogdan Laura Alesia și Sibișan Alexandru Călin, două medalii, de aur și argint, la Concursul Național de Judo Ne Waza, desfășurat în 12-13 octombrie, la Drobeta-Turnu Severin. CS Unirea Alba Iulia s-a impus la Concursul Național de Judo Ne Waza U14, U16. Unul dintre sportivii legitimați […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Ziua Mondială a Spațiului, sărbătorită de elevii școlii smart din Ciugud

Publicat

Elevii Școlii Gimnaziale din Ciugud, prima școală inteligentă din mediul rural din România, au sărbătorit Săptămâna Mondială a Spațiului. Copii din peste 30 de județe ale țării au trimis desene sugestive despre spațiul cosmic, iar acestea au fost expuse în sala de sport a școlii din Ciugud. Peste 1.000 de desene trimise de copiii din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Marți, 15 octombrie: Expoziție dedicată regalității, de Ziua Încoronării, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia

Publicat

Ziua Încoronării va fi marcată marți, 15 octombrie, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, prin vernisarea unei expoziții dedicată regalității. Evenimentul va avea loc începând cu ora 11:00. O parte din piesele aflate în colecțiile muzeului albaiulian păstrează chipul celor care au condus destinele României în perioada 1866-1947: fotografii, litografii și tablouri pe […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Nouă medalii obținute de luptătorii de taekwondo, din Alba Iulia, la Open-ul Transilvaniei, desfășurat la Cluj

Publicat

taekwondo

Luptătorii de taekwondo din Alba, de la clubul ”Revolution Academy” au reușit performanța să obțină nouă medalii la campionatul Transilvania Open, desfășurat în 12 octombrie la Cluj. Clubul din Alba Iulia a participat cu zece sportivi alături de antrenorul Alin Moldovan. Din cei zece luptători, nouă au reușit să obțină trei medalii de aur, trei […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate