Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DSP Alba: Ce obligaţii au unitățile de cazare care primesc grupuri de copii în regim de tabără

Publicat

dsp alba directia de sanatate publica

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba amintește administratorilor unităților de cazare că pot primi grupuri de copii, în regim de tabără, însă cu respectarea măsurilor sanitare.

În cazul în care administratorii de hoteluri și pensiuni primesc grupuri de copii trebuie să înștiințeze, în prealabil, Direcția de Sănătate Publică și să respecte o serie măsuri, la fel ca unitățile care funcționează în regim de tabere școlare.

Astfel, toți copiii trebuie să aibă aviz epidemiologic, să fie însoțiți de un cadru medical care supraveghează starea de sănătate a acestora pe perioada șederii, dar și meniurile, care trebuie să fie diferențiate, pe categorii de vârstă.

În cazul în care copiii nu au aviz epidemiologic, triajul epidemiologic va fi efectuat la primirea în unitatea de cazare, de către un cadru medical, în baza unui contract încheiat între acesta și administratorul pensiunii.

Cadrul medical va verifica meniurile și va asigura asistența medicală de urgență, dacă este cazul. La organizarea taberelor, administratorul va solicita Direcției de Sănătate Publică autorizarea sanitară. În cazul celor autorizate, înainte de începerea activității, administratorul taberelor de odihnă va organiza următoarele acțiuni:

  • efectuarea curățeniei generale, dezinfecției mobilierului și pavimentelor,
  • pregătirea materială corespunzătoare:

– repararea clădirii, mobilierului, instalațiilor sanitare și electrice, de apă și de canalizare, a utilajelor și aparatelor blocului alimentar,

– dotarea cu inventar moale în cantități suficiente și de calitate corespunzătoare, cu tacâmuri și veselă egale cu numărul consumatorilor,

– stabilirea modului și a locului de spălare a inventarului moale,

– asigurarea apei calde necesare blocului alimentar,

– asigurarea mijloacelor adecvate de transport auto pentru aprovizionarea taberei,

– amenajarea și dotarea corespunzătoare a cabinetului medical, a izolatorului și a infirmeriei.

Pe timpul taberei se va asigura asistența medicală a copiilor de către personal medical calificat. Aprovizionarea cu alimente se va face de la unități autorizate sanitar și veterinar. Acestea se vor păstra în spatii frigorifice, iar probele din meniul zilnic timp de 48 de ore.

Personalul de la blocul alimentar și cel care vine în contact cu beneficiarii taberei vor prezenta fișa de aptitudini eliberată de medicul specialist de medicina muncii. De asemenea, fie că sunt cazați copii sau adulți, trebuie păstrate probe alimentare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax