Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DSP Alba: Controale înainte de Paşti, la magazine, pieţe şi alte locaţii. Recomandări pentru consumatori

Publicat

dsp alba directia de sanatate publica

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba încep zilele următoare o serie de controale tematice premergătoare Sărbătorilor Pascale, în vederea protejării sănătății populației, transmit reprezentanţii instituţiei.

Acțiunile de control urmăresc respectarea condițiilor igienico-sanitare privind comercializarea produselor alimentare specifice de sărbători și prevenirea îmbolnăvirilor prin consum de alimente.

Vezi și URĂRI DE PAŞTE 2018: Mesaje și felicitări de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

Compartimentul de inspecție și control în sectorul alimentar va verifica modul de recepționare, depozitare, desfacere și manipulare a produselor alimentare. De asemenea, vor fi controlate declarațiile de conformitate și calitate, termenele de valabilitate și proprietățile organoleptice ale produselor perisabile.

Se va controla, totodată, dacă personalul poartă echipament de protecție, are examinările periodice efectuate la zi și este instruit corespunzător. Pentru prevenirea îmbolnăvirii, se vor recolta teste de sanitație și de aeromicrofloră din spațiile de producție.

Controalele se vor efectua la unitățile de desfacere ale produselor alimentare, la unitățile de producție, laboratoare de cofetărie, patiserie, panificație, ateliere preparate din carne sau lapte, centre de colectare lapte, supermarketuri, hipermarketuri, piețe agroalimentare, centre temporare de sacrificare a animalelor etc.

Recomandări pentru consumatori:

Carnea și organele de miel sau ied, sunt admise pentru consumul public numai dacă sunt însoțite de un certificat de sănătate publică veterinară și poartă marca de sănătate, care atesta că animalele, carnea și organele obținute în urma sacrificării, au fost supuse examenelor veterinare înainte de sacrificare precum și după sacrificare, iar în urma rezultatelor nu au fost identificate boli transmisibile de la animale la om sau alte aspecte care ar putea prezenta un risc pentru sănătatea consumatorilor.

În cazul produselor lactate, acestea trebuie să fie transportate, depozitate și comercializate în spații autorizate, să nu fie falsificate sau să prezinte modificări anormale ale aspectului, culoare, gust, miros, consistență. Comerciantul trebuie să ofere consumatorului date privind identitatea producătorului, sortimentul de produs, data obținerii sau valabilitatea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax