Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DSP Alba cumpără o nouă linie de testare pentru coronavirus. Alexandru Sinea: Vom putea ajunge la aproape 2.000 de teste pe zi

Publicat

Direcția de Sănătate Publică Alba va achiziționa, cu sprijinul Ministerului Sănătății, a patra linie de testare pentru coronavirus. Potrivit directorului instituției, noua aparatură va permite dublarea capacității maxime de testare în laboratorul DSP, care a atins până acum un maxim de circa 1.000 de teste/zi. 

„Ca urmare a eforturilor susținute ale echipei DSP Alba în ceea ce privește gestionarea pandemiei și activitatea de testare, instituția noastră a primit sprijin financiar din partea Ministerului Sănătății, pe baza istoricului și a capacității actuale de testare, după cum urmează:

– 1.350.000 lei pentru aparatura de testare SARS-CoV-2 (RT-PCR)

– 2.207.000 lei pentru achiziționarea de kituri de testare

Alocarea de resurse financiare fără precedent pentru DSP Alba ne motivează în vederea continuării și intensificării activității de testare și de gestionare a pandemiei.

Astfel, procedurile de achiziționare a celei de-a 4-a linii de testare RT-PCR din dotarea laboratorului DSP Alba sunt demarate. Ne propunem să fim pregătiți să extindem capacitatea de testare, să o dublăm în caz de nevoie. Dacă până acum laboratorul nostru a atins un maxim de aproximativ 1.000 de teste/zi, cu noua aparatură și dacă contextul epidemiologic o va impune, vom putea dubla capacitatea maximă”, a transmis directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax