Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DSP Alba: „Este criză de vaccin Hexacima şi în judeţul Alba”. Medicii nu au mai primit doze de vaccin pentru bebeluşi, din februarie

Publicat

vaccin bebelusi Vaccinul ce previne difteria, tetanosul, hepatita B şi este inclus în schema de imunizare a minorilor, Hexacima, nu se mai regăseşte în ţară şi nici în judeţul Alba. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii recunosc problema şi spun că de vină sunt producătorii şi distribuitorii.

Şi în judeţul Alba este criză de vaccin Hexacima. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, un au mai fost primite doze de vaccin din februarie, iar în prezent medicii de familie mai au doar 179 de astfel de doze, în vreme ce stocul DSP este zero.

„Este o criză de vaccin Hexacima şi la nivelul judeţului Alba, întrucât unii medici de familie mai au poate cinci doze, unii trei, iar alţii deloc. Există copii care nu sunt vaccinaţi”, transmit reprezentanţii DSP Alba.

Acum trei luni, în judeţul Alba au fost livrate 2.070 de doze.

Surse din Ministerul Sănătății au precizat că există o problemă contractuală cu producătorul acestui vaccin, o problemă care persistă de cel puțin trei luni.

„Vaccinurile au o problemă în general, fiindcă sunt foarte puţini producători la nivel european. Durata de producţie este foarte mare din cauza procesului de control al calităţii. Asta duce la discontinuităţi în aprovizionare. Au fost, da ştiu, nişte probleme între producători, distribuitori. Nişte probleme ale lor pe care ar trebui să le soluţionăm. Din punctul nostru de vedere nu a fost niciun fel de întârziere”, a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătății Victor Strâmbu, citat de Digi24.ro.

Hexacima este o schemă de tratament care se aplică bebelușilor în primele luni de viață și care îi protejează împotriva unor boli precum poliomelita, hepatita B, tetanosul și difteria.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax