Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

DSP Alba organizează întâlniri lunare cu cetăţenii, pentru analizarea problemelor din sistemul sanitar județean

Publicat


dsp directia de sanatate publicaDirecția de Sănătate Publică (DSP) Alba a luat decizia să organizeze întâlniri lunare cu cetățenii pentru a încerca astfel să discute, analizeze, iar apoi remedieze problemele din sistemul sanitar județean, transmit reprezentanţii instituţiei.

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a declarat că întâlnirile cu cetățenii, care vor avea ocazia să-și spună nemulțumirile legate de sistemul sanitar județean, vor fi organizate în prima zi de marți din fiecare lună, începând cu luna noiembrie.

Întâlnirile vor avea loc, între orele 14.00 și 16.00, cu posibilitate de prelungire, la sediul DSP Alba, de pe Bulevardul Revoluției 1989, nr. 23, din curtea Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Pentru o bună organizare și desfășurare a întâlnirilor, cetățenii interesați sunt rugaţi să-și anunțe prezența la secretariatul DSP Alba, respectiv la numărul de telefon 0258.835.243.

”Am hotărât să organizez întâlniri lunare cu cetățenii pentru a analiza și remedia disfuncționalitățile sistemului sanitar județean. Pentru asta sunt plătit, nu pentru altceva. Am constatat că problemele sistemului sanitar sunt multe, unele acute, altele cronice, și pentru a fi cât mai organizat și mai operativ și pentru a ne desfășura activitatea într-un ritm cât mai eficient, am luat decizia de a organiza întâlniri cu grupuri de oameni. Fiecare cetățean va fi ascultat și va avea ocazia să spună ce îl nemulțumește în privința sistemului sanitar județean. Știm că pentru fiecare pacient problema lui este cea mai gravă și încercăm să o soluționăm, în limita competențelor prevăzute de lege. Suntem convinși că nu putem rezolva toate problemele deodată, dar întâlnirile noastre sunt un pas înainte. Considerăm că aceste întâlniri sunt bune pentru a afla problemele pacienților, aparținătorilor și ale fiecărui cetățean”, a spus directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

Potrivit legii, Direcția de Sănătate Publică are atribuția generală de a analiza periodic starea de sănătate a populației din teritoriul arondat, în scopul identificării principalelor probleme de sănătate publică și alocă prioritar resursele de care dispune pentru intervențiile cu cea mai mare eficiență în ameliorarea stării de sănătate.

De asemenea, DSP-urile informează Ministerul Sănătății și autoritățile administrației publice locale asupra stării de sănătate a populației și asupra concluziilor care rezultă din evaluare, periodic, și ori de câte ori consideră necesar și coordonează elaborarea raportului anual asupra stării de sănătate a comunității la nivel județean.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Accident în apropiere de Mihoiești, în Apuseni. Un șofer de 50 de ani, băut la volan, a pierdut controlul mașinii

Publicat

masina politie

La data de 20 octombrie 2019, în jurul orei 00,05, polițiștii din Câmpeni au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DJ 762, pe raza localității Mihoiești, a avut loc un accident rutier, soldat cu pagube materiale, a anunțat IPJ Alba. Șoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra acestuia și a intrat în coliziune […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: Glumă proastă pe drumul dintre Alba Iulia și Ampoița. Patru tineri întind „capcane” șoferilor

Publicat

Patru tineri care „întindeau” un „fir capcană” pentru a speria șoferii aflați în trafic au fost filmați în weekend, cu o cameră de bord, pe DN 74, între Șard și Ampoița. Gluma proastă a tinerilor se putea termina tragic, susține conducătorul auto care a surprins incidentul. „(…) Niște c*****i pe drumul acela drept spre Ampoița […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Minoră rănită într-un accident rutier, produs de un tânăr din Ighiu care s-a urcat la volan beat și fără permis

Publicat

pol

O minoră de 15 ani a fost rănită ușor în urma unui accident rutier produs duminică seară, 20 octombrie, pe DN 67 C, în afara localității Căpâlna. Potrivit IPJ Alba, tânăra se afla într-o mașină condusă de un tânăr de 25 de ani din Ighiu, care s-a urcat beat la volan și fără a avea […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Patru răniți într-un accident produs la Lunca Târnavei. Printre aceștia, o fetiță de 2 ani și 4 luni și un băiat de 12 ani

Publicat

Doi tineri de 20 și respectiv 19 ani, dar și doi copii de 12 ani și respectiv doi ani și patru luni, au fost răniți într-un accident produs duminică seară, la Lunca Târnavei. La volan se afla un șofer neexperimentat, care nu a adaptat viteza la condițiile de drum și a lovit o mașină care […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate