Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DSP Alba: Pentru înscrierea la şcoală, elevii trebuie să aibă adeverinţă medicală. Alte documente obligatorii

Publicat

dsp alba 1Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba informează că la înscrierea în ciclul de învățământ, pentru grupa mică, clasa 0, clasa a V-a, de exemplu, preșcolarii sau elevii trebuie să prezinte, adeverință medicală, care este eliberată de medicul de familie.

De asemenea, la începutul anului preșcolar sau școlar, copiii care nu intră într-un nou ciclu de învățământ (exemplu grupa mare, clasa a III-a, clasa a VI-a etc.) trebuie să prezinte, la reînscrierea în colectivitate, avizul epidemiologic.

Cei care prezintă adeverința medicală nu mai trebuie să prezinte avizul epidemiologic.

Precizăm că investigațiile paraclinice (exsudat faringian, ex. coprobacteriologic, coproparazitologic etc.) se fac numai la solicitarea medicului care eliberează avizul epidemiologic/ adeverința medicală, iar medicul de familie solicită investigații paraclinice în situația în care copilul prezintă semne și simptome sugestive de boală transmisibilă.

Astfel, elevul/ preșcolarul va prezenta la început de an școlar avizul epidemiologic/ adeverința medicală, nu investigațiile paraclinice (cerute sau nu de medic), care au stat la baza eliberării lor, transmit reprezentanţii DSP Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax