Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DSP Alba: Peste 50.000 de doze de vaccin anti COVID administrate cetățenilor din județ, de la începutul perioadei de vaccinare

Publicat

În județul Alba de la începutul campaniei de vaccinare și până în prezent au fost administrate peste 50.000 de doze de vaccin anti COVID.

Mai exact, potrivit DSP Alba, din data de 4 ianuarie 2021 și până în prezent numărul de doze de vaccin administrate este de 53.248.

Dintre acestea, 36.646 reprezintă prima doză (practic numărul persoanelor imunizate în județul Alba cu cel puțin o doză de vaccin anti-COVID) și 16.602 – rapelul.

În județul Alba funcționează momentan 11 centre de vaccinare: 2 în Alba Iulia și câte 1 la Sebeș, Aiud, Blaj, Cugir, Teiuș, Ocna Mureș, Abrud, Câmpeni și Zlatna.

Reprezentanții DSP Alba mai reaminesc că în România există 3 tipuri de vaccinuri autorizate, așa cum reiese și din informațiile publicate pe site-ul oficial www.vaccinare-covid.gov.ro, astfel: vaccinul dezvoltat de BioNTech/ Pfizer (denumit Comirnaty), vaccinul Moderna și vaccinul AstraZeneca.

În județul Alba vaccinurile utilizate în prezent sunt BioNTech/ Pfizer (denumit Comirnaty) și Moderna (momentan mai mult pentru rapeluri) în centrele din Alba Iulia (Sala de Sport a Universității 1 Decembrie 1918), Sebeș, Aiud, Blaj, Cugir, Teiuș, Ocna Mureș, Câmpeni și Zlatna și vaccinul AstraZeneca în 2 centre: Centrul de la Sala de Sport ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia și Centrul de vaccinare Abrud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax