Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DSP ALBA: S-au înmulţit cazurile de pacienţi internaţi în spital cu PNEUMONIE. Cei mai vulnerabili sunt elevii şi vârstnicii

Publicat

racealaÎn această săptămână a crescut numărul pacienţilor cu pneumonie care au avut nevoie de internări în spital. Din cele 101 de cazuri înregistrate la spitalul din Alba Iulia cu simptomele de pneumonie, 31 au necesitat internarea. În municipiu s-a înregistrat cel mai mare număr de bolnavi cu această afecţiune, dar şi cel mai mare număr de persoane care au necesitat supravegherea medicală, faţă de Aiud, Blaj, Sebeş.

Purtătoarea de cuvânt a DSP Alba, Cristina Galoş a precizat că faţă de săptămâna trecută numărul consultaţiilor, în cazul celor care s-au îmbolnăvit de pneuomonie, a crescut cu 50.

Potrivit datelor transmise de DSP Alba, cel mai mare număr de pacienţi diagnosticaţi cu pneumonie este înregistrat în Alba Iulia. Astfel că într-o săptămână la unitatea medicală din oraş 101 persoane s-au prezentat cu simptome de pneumonie. Dintre aceştia, 31 de pacienţi au necesitat internarea.

Cele mai afectate categorii sunt tinerii cu vârste cuprinse între 15-19 ani şi vârstnicii de la 55-75 de ani.

Dacă în Aiud s-au prezentat la unitatea medicală un număr de 21 de pacienţi cu pneumonie, la Blaj au fost înregistrate 24 de cazuri, iar la Sebeş au fost 70 de bolnavi.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax