Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

DSP Alba: S-au înmulţit cazurile de pneumonii şi infecţii respiratorii. Aproape 3000 de consultaţii într-o săptămână şi 96 de internări în spital

Publicat


gripa raceala viroza copilReprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba transmit că în spitalele din judeţ a crescut numărul internărilor cu infecţii respiratorii acute şi pneumonii. Dacă, odată cu începerea şcolii şi intrarea copiilor în această colectivitate, virozele au afectat un număr mai mare de pacienţi din această categorie, medicii au tratat şi mai multe cazuri de pneumonii la adulţi, după ce aceştia au ignorat agravarea simptomelor.

În săptămâna 7-14 octombrie, medicii au consultat 2.442 de pacienţi cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, respectiv 304 cu pneumonii. Dintre aceştia, 96 au fost internaţi în spital.

Peste 1.300 de copii cu vârste până la 14 ani au avut nevoie de consultaţii, fiind diagnosticaţi cu infecţii respiratorii acute, iar 36 au fost internaţi în spital.

Medicii au consultat şi 97 copii cu pneumonii, 27 ajungând la spital şi 207 adulţi, 23 dintre aceştia avţnd nevoie de tratament spitalicesc.

Reprezentanţii DSP Alba au înregistrat un număr mai mare de cazuri diagnosticate cu afectiuni respiratorii la grupele de vârstă şcolară şi la populaţia activă. Pe de alta parte, numărul de internări este mai mare la copii, având în vedere vulnerabilitatea crescută a acestora şi intrarea în colectivitate.

De asemenea, populaţia activă între 15 – 49 de ani a fost diagnosticată în număr mai mare cu pneumonie, probabil după ce adulţii nu au dat importanţă simptomelor respiratorii care s-au agravat. Numărul internarilor cu această afecţiune a fost apropape egal cu grupele de vârstă mai mici.

Situaţia infecţiilor acute ale căilor respiratorii superioare:

Numări de consultaţii: 2.442, din care copii cu vârste până la 1 an – 195, între 2 şi 4 ani – 426, între 5 şi 14 ani – 743, între 15 şi 49 ani – 819, între 50 şi 64 de ani – 169, peste 65 de ani – 90.

Număr de internări: 46, din care copii cu vârste până la 1 an – 10, între 2 şi 4 ani – 14, între 5 şi 14 ani – 12, între 15 şi 49 ani – 10.

Situaţia bolnavilor consultaţi şi diagnosticaţi cu pneumonie:

Număr de consultaţii: 304, din care copii cu vârste până la 1 an – 20, între 2 şi 4 ani – 21, între 5 şi 14 ani – 56, între 15 şi 49 ani – 126, între 50 şi 64 de ani – 34, peste 65 de ani – 47.

Număr de internări: 50, din care copii cu vârste până la 1 an – 7, între 2 şi 4 ani – 11, între 5 şi 14 ani – 9, între 15 şi 49 ani – 8, între 50 şi 64 de ani – 8, peste 65 de ani – 7.

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Alertă de incendiu la sala de sport Zen Gym din Alba Iulia. Mașinile de pompieri, trimise la fața locului

Publicat

zen gym

Pompierii au fost alertați cu privire la un incendiu care ar fi izbucnit la subsolul unei săli de gimnastică din Alba Iulia. Este vorba despre Zen Gym. UPDATE 12.58: Potrivit ISU Alba, incendiul a fost lichidat, fără probleme deosebite. A fost vorba despre o defecțiune la camera centralei termice, care a provocat un incendiu de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

”Împreună sub bradul de Crăciun”. Eveniment pentru comunitate, la Ocna Mureș, în 21 decembrie

Publicat

La Ocna Mureș, locuitorii sunt invitați, în 21 decembrie, la un eveniment menit să recreeze atmosfera sărbătorilor din ajunul Crăciunului, în centrul orașului. Este inițiativa unuia dintre locuitori, care dorește să ofere ocazia ocnamureșenilor să ”dea înapoi ceva orașului” și ”să o facă cu drag”, dar și să se bucure de cele mai simple momente. […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Noul prefect de Alba, instalat miercuri în funcție. Subprefectul Nicolae Mera, destituit prin hotărâre de Guvern

Publicat

Noul prefect de Alba va fi instalat miercuri în funcție. Nicolae Albu va asigura interimatul în funcție, la propunerea Guvernului, care a emis o hotărâre ”privind exercitarea, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Alba”. Albu va fi instalat în funcție în cadrul unei videoconferințe, în această după amiază. […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Duminică: Recital cu compoziții celebre din muzica clasică, de sărbători, la Biserica greco-catolică din Teiuș

Publicat

Duminică, 15 decembrie la Teiuș, Cvartetul de coarde al Centrului de cultură ”Augustin Bena” Alba susține un recital de sărbători pentru locuitorii orașului. Vor asigura atmosfera unei seri magice Dan Liviu Cernat (vioară), Mădălina Gherman Neag (vioară), Cătălina Tincu (violoncel), Mădălin Danciu (vioară), alături de tenorul Ioan Chiciudean și Ovidiu Pârjol la pian. Vor fi […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate