Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

DSP Alba: Un nou vaccin gratuit, introdus de minister în schema naţională. La ce ajută “Prevenar”

avatar

Publicat

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba transmite că un nou vaccin gratuit – Prevenar – a fost introdus de Ministerul Sănătății în schema națională de vaccinare, care va fi administrat copiilor în primul an de viață.

Prevenar ajută la protecția bebelușilor pentru boli cum sunt meningita, pneumonia, otita și alte infecții produse de pneumococ. Vaccinarea se va derula prin cabinetele medicilor de familie, asociindu-se cu vaccinul hexavalent administrat la aceleași grupe de vârste.

Campania de vaccinare cu Prevenar a început de la 1 octombrie pentru toți bebelușii născuți în luna august.

Asociația Medicilor de familie Asclepios și DSP Alba au organizat, miercuri, un simpozion în care s-a discutat despre vaccinare, în special despre noul vaccin gratuit introdus de Ministerul Sănătății.

La simpozion au participat medici de familie, medici școlari și cadre medicale, fiind prezentate mai multe teme de interes precum: vaccinarea ROR, aspecte clinice ale varicelei, vaccinarea HPV, reacțiile adverse post-vaccinale și, desigur, ultimele recomandări ale Ministerului Sănătății legate de vaccinarea antigripală. În total, au fost prezente peste 70 de cadre medicale.

De asemenea, DSP Alba, precizează că prima tranșă de vaccinuri antigripale a fost repartizată. Instituţia a primit 382 de doze și a început distribuirea lor. La recomandarea Ministerului Sănătății, acestea vor fi administrate personalului medico-sanitar din secțiile ATI, de neonatologie și Serviciului de Ambulanță.

Următoarele tranșe vor fi distribuite în partea a doua a lunii noiembrie, când va începe vaccinarea prin medicii de familie a tuturor persoanelor cu risc de îmbolnăvire, pentru care s-a solicitat vaccinul.

Cele mai frecvente cazuri de gripă s-au înregistrat în lunile ianuarie și februarie, iar astfel vaccinul antigripal administrat în luna noiembrie devine un factor de protecție pentru persoanele din grupele de risc, potrivit sursei citate.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

Magistrații ÎCCJ au decis: Toate adunările publice din piețe sau căi publice trebuie declarate în prealabil

avatar

Publicat

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, luni, că adunările publice trebuie declarate în prealabil, atunci când urmează să se desfășoare în piețe ori pe căi publice sau în alte locuri din vecinătatea sediilor sau imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat. Decizia e obligatorie.Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au admis, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Prima creșă din orașul Cugir a fost inaugurată. 28 de micuți, admiși în anul școlar 2018-2019

avatar

Publicat

O creșă ultramodernă, construită la standarde europene, a fost inaugurată luni, 15 octombrie, în orașul Cugir. 28 de copii au fost admiși pentru a frecventa creșa Kunterbunt în anul școlar 2018-2019.Fosta grădiniță din localitate a fost reabilitată și modernizată, de către administrația locală, având sprijinul celor de la Star Transmission Cugir și a Școlii Gimnaziale […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 28 octombrie. Când scad temperaturile. Prognoza meteo pe două săptămâni

avatar

Publicat

toamna

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 15-28 octombrie, în regiuni din ţară. În Transilvania, vremea rămâne caldă până în jurul datei de 20 octombrie, apoi se mai răceşte. Sunt aşteptate ploi, din 19 octombrie.În Transilvania, în prima parte a intervalului de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Trei zile de sărbătoare de ZIUA ROMÂNIEI la Alba Iulia. Se pregătesc 35.000 de porții de mâncare pentru „Masa Populară”

avatar

Publicat

Ziua României va fi sărbătorită la Alba Iulia timp de trei zile. Începând cu 30 noiembrie și până în 2 decembrie vor avea loc momente solemne, concerte, parada militară și nu în ultimul rând „Masa Populară”. Cei peste 100.000 de turișiti vor fi întâmplinați cu 35.000 de porții de mămăligă cu brânză și friptură. VEZI: Cum […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate